6. maaliskuuta 2012

Silinterikakku

Kuva: Heidi Humina

Tämän kakun tein 11.12.2010 ravintola dtm:ssä järjestetyn L-World -tapahtuman 20. bileisiin, jossa järjestettiin myös kakkukilpailu. Kilpailuun osallistujien tuli kehitellä tapahtuman henkeen ja teemaan sopiva kakku, ja osallistujia oli loppujen lopuksi 4. Palkintona oli 100e lahjakortti Stockmannille.
L-World on dtm:n ja Kristiina Puukon säännöllisesti järjestämä naistentapahtuma dtm:ssä, ja tämän 20. tapahtuman teemana oli Partoja ja Bondagea! Kakkua ja Dragia!. Päädyin tekemään silinterin mallisen kakun, joka sopi niin Drag King -henkeen, ja onhan silinteri juhlapäähine.

Juliste: Heidi Humina

Tällöin olin vielä itse melkoisen tiukka vegaani, ja tahdoin samalla näyttää että vegaanisestikin voi leipoa, joten kakkukin oli kokonaisuudessaan vegaaninen. Kakkua varten paistoin erillisiä pyöreitä kakkulevyjä jotka muotoilin silinterin malliin, kostukkeena oli Spriteä, väleissä ananasmurskaa sekä Alpro Soyan vaniljavanukasta joka oli maustettu Pirkan lakritsikastikkeella. Tämän kakun teossa pääsin ensimmäistä kertaa käsittelemään sokerimassaa.
Jälkikäteen ajatellen tuo kakku oli ihan komea ulkoa, mutta nykyään tekisin kyllä melkein kaiken toisin. Voittoa tällä ei lohjennut, mutta hauska tapahtuma oli ja se oli pääasia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti