7. maaliskuuta 2013

Lasagne


Tämä lasagne on syntisen hyvää. Siinä on tomaattista kastiketta jossa soijarouhetta, sekä paksua juustokastiketta. Itsetehtyinä nämä ovat ihan erimakuisia kuin kaupan paketista valmistettuina. Aikaavievää tämän teko on, mutta kyllä se on sen arvoista!

***

Tomaattikastike soijarouheella:
n. 3 dl soijarouhetta kuivana (+kasvisliemikuutio)
1 iso sipuli 
soijakastiketta
paprikajauhetta
pippuria
1 prk tomaattimurskaa + vettä
1 pieni prk tomaattipyrettä
pari valkosipulinkynttä raastettuna
suolaa tai kasvisliemikuutiota

ripaus sokeria
loraus ketsuppia
yrttisekoitusta tai tuoreita yrttejä kuten basilikaa
loraus ruokakermaa tai maitoa

Juustokastike:
2 rkl voita tai margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
3 dl juustoraastetta
ripaus muskottia

lasagnelevyjä (riippuen vuoan muodosta ja kerrosten määrästä)
juustoraastetta lasagnen pinnalle

Keitä soijarouhe kasvisliemikuution kanssa. Pilko sipuli. Paista sipuli ja keitetty, valutettu soijarouhe pannulla, lisää soijarouheeseen mausteita kuten paprikajauhetta, pippuria ja soijakastiketta. Lisää pannulle (tai siirrä tarpeen vaatiessa soijarouhe isompaan kattilaan) tomaattimurskapurkki, tomaattipyrettä, vettä, raastettua valkosipulinkynttä, yrttejä, ja mausta. Anna kastikkeen hautua hyvän aikaa, vaikka puolisen tuntia miedolla lämmöllä, tarkista maku aika ajoin ja lisää mausteita tarpeen ja maun mukaan. Aika reilulla kädellä niitä saa kuitenkin laittaa, varsinkin jos ei käytä kasvisliemikuutiota.

Valmista juustokastike sulattamatta rasva kattilassa, ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää maito ja sekoittele kunnes alkaa lämpiämään, lisää juustoraaste ja anna sulaa joukkoon. Mausta muskottipähkinällä ja lisää tarpeen vaatiessa suolaa.

Voitele lasagnevuoka, ja laita pohjalle ensin reilusti tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä, hieman tomaattikastiketta ja siihen päälle juustokastiketta, ja taas lasagnelevyjä. Toista niin kauan kuin kastiketta riittää, kuitenkin niin että päällimmäiseksi jäisi hyvin kastiketta ja juustokastiketta, jonka päälle ripotellaan vielä juustoraastetta. Itse teen tämän välillä tuplasatsina, ja levykerroksia saan siihenkin helposti kolmekin.
Lasagne paistuu 175°C asteessa vajaan tunnin verran. Ja sitä paremmaksi se muuttuu kun antaa sen vetäytyä rauhassa.

1 kommentti: