25. kesäkuuta 2013

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka


Vuohenjuusto jakaa mielipiteitä, ja yleensä siitä joko tykkää tai ei tykkää. Minun täytyy myöntää etten ole koskaan pitänyt vuohenjuustosta missään muodossa, ja sen tuoksukin on tuonut mieleen lähinnä siivoamattoman kissanhiekkalaatikon... Mutta kappas vaan tämän tyylistä piirakkaa maistettuani totesin että tämä on hyvää, ja kohta olin jo tekemässä tätä itsekin. :D
Tomaatti sopii hirmuisen hyvin vuohenjuuston kanssa, eikä vuohenjuuston oma maku tule esiin niin voimakkaasti. Samoin basilika sopii tähän aivan loistavasti. Vuohenjuustolaaduissa on varmasti eroja maun voimakkuudessa, ja itse kokeilin tätä ensimmäisen kerran Pirkan vuohenjuustolla. En olisi vielä vähän aikaa sitten uskonut että voisin tykätä ja himoita jotain missä olisi vuohenjuustoa.

Pohja:
125 g margariinia tai voita
n. 3 dl vehnäjauhoja
ripaus leivinjauhetta
ripaus suolaa
tilkka vettä

Täyte:
200 g vuohenjuustoa
kirsikkatomaatteja rasiallinen tai enemmänkin
tuoretta basilikaa reilusti
(1 dl juustoraastetta)

2 kananmunaa
n. 3 dl maitoa
suolaa
pippurirouhetta

Valmista ensin pohjataikina nyppimällä sekaisin jauhot, suola ja rasva. Lisää tilkka vettä niin taikinasta tulee tasainen. Laita taikinapallo jääkaappiin täytteiden pilkkomisen ajaksi.
Pilko kirsikkatomaatit koosta riippuen puoliksi tai neljään osaan. Pilko vuohenjuusto pieniksi paloiksi. Painele pohjataikina piirakkavuoan (halkaisija n. 28-30cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle vuohenjuustoa, halutessasi myös muuta juustoraastetta makua antamaan ja sitovaksi ainesosaksi, pilkotut kirsikkatomaatit, ja saksi päälle reilusti tuoretta basilikaa. Jos juustoraasteen laittaa vasta tomaattien päälle, pinta ottaa herkemmin väriä ja tulee tummemmaksi kuten kuvassa, tämän totesin tehdessäni piirakkaa seuraavana päivänä uudelleen.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Maidon määrään vaikuttaa miten syvä ja iso piirakkavuoka on, ja miten paljon täytettä on. Paista uunin keskitasolla 200°C asteessa puolisen tuntia, kunnes täyte alkaa osoittaa hyytymisen merkkejä ja pinta saa väriä. Piirakka on hyvää sekä haaleana että kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti