Minun pitää kyllä vielä erikseen pakinoida tästä kesästäni ja viimeaikaisista villityksistäni (kuten flamingot), ja postattavana on tietenkin myös monenlaisia kakkuja ja muita herkkuja. Lisäksi blogiin on lähiaikoina luvassa melko mullistavia ulkoasumuutoksiakin joten älkää niitä säikähtäkö ja ihmetelkö jos yhtäkkiä alkaa näyttää kummalliselta tai jopa tulee jotain ihme koodia näkyviin tai tekstit häviävät hetkellisesti. Blogin nimi ja osoite kuitenkin säilyvät ennallaan, mutta tyyli tulee muuttumaan enemmän retromaiseksi, ja luultavasti luvassa on myös punaista, kirsikoita, polkadotia ja ehkä jokunen flamingokin... ;)
Ilmoittauduin siis jälleen mukaan SLY-rinkiin, yhden kierroksen verran pidin taukoa koska oli niin paljon kaikkea kouluun liittyvää meneillään tähän aikaan. Hain paketin maanantaina kotimatkallani, ja tapani mukaan räpelsin sitä auki jo bussissa.
Paketista löytyi:
- 2 kpl lasisia hillopurkkeja jossa kuvia marjoista, ja myös kirsikoista
- Dansukkerin Hillo- & marmeladisokeria
- kanelitankoja
- jauhettua kanelia
- LU:n Bastonge -keksejä
- valkoinen leivontasuklaa
- kuivattujen marjojen sekoitus
- vaniljasokeria
- leivinjauhetta
- kortti
- reseptit amerikkalaisiin pannukakkuihin, mustikkajuustokakkuun sekä hilloon
Hillopurkit olivat todella söpöt, ja näihin aionkin tehdä jotain erikoisempia hilloja, vielä on mm. vadelma- sekä omenahillot tekemättä. Mielessä on pyörinyt monenlaiset hillo- ja curd -kokeilut, ja olen aina ollut innokas marjojen ja sadon säilöjä, tätä on kotonani tehty aina. Tätä Hillo- & marmeladisokeria kokeilin tänä vuonna ensimmäisen kerran ja tein siitä jo mansikkahilloa aiemmin, ja tykästyin tuotteeseen koska sillä saa kiinteää ja hyvää hilloa vähemmällä sokerimäärällä.
Tällä kierroksella meillä on myös koko kierroksen ajan kestävä teema ja se on kaneli, joten paketista löytyi tietysti kanelia. Kaneli kuuluu kyllä ehdottomasti syksyn mausteisiin, ja omenapiirakkaan. Aion tehdä jonkinlaista omenahilloa kunhan kotimaiset lajikkeet kypsyvät, ja ajattelin hilloon laittaa reilusti myös kanelia. Bastonge -keksitkin ovat kanelin makuisia joten sopivat teemaan hyvin, niistä saisi muuten varmasti hyvän keksipohjan hyydykekakulle. Bastongeja olen muuten viimeksi syönyt varmaan lapsena, niitä meillä oli ylimmässä kaapissa aika usein, ja muistan kuinka penskana kerran söin niitä juoden samalla appelsiinituoremehua ja lillutin keksejä mehussa, ja se makupari ei ollut mikään hirmuisen herkullinen... En suosittele kokeilemaan. :D
Nämä pakastekuivatut marjat (eli semmoiset kokonaiset marjat, ei marjajauheet) ovat muuten loistavia koristeluissa, tämän hoksasin kesätöissäni jossa hyydykekakkuja ja leivoksia koristeltiin esim. kuivatulla vadelmarouheella. Tietysti näitä voi lisätä myös esim. mysliin tai smoothieen, mutta taitavat olla siihen käyttöön melko arvokasta tavaraa, tosin eihän niihin tarvitse sitä paljoa laittaa.
Resepteissä juustokakku ehdotettiin tekemään vaihtoehtoisesti myös laseihin tai annosmaljoihin, miksen ole aiemmin tätä edes ajatellut! Näinhän saa näppärästi ja nopeasti hienon jälkiruoan.
Kiitos parilleni paketista! ♥ Mielenkiinnolla seuraan myös mitä kaikkea uutta ja erikoista kierroksella keksitään kanelista. ;)
Ihanan teemapaketin sait!
VastaaPoistaJännä nähdä ulkoasun muutokset.....blogia on hyvä päivitellä ihan omaan tahtiin, eikä pitää päiväkirjana, kuten minä!
Ihana paketti ja ihanan retro-kortti =) sekä ihanan suloiset lasipurkit =)
VastaaPoistaUpea paketti ja mitkä lasipurkit.
VastaaPoistaJa ihanalta kuulostaa, että kohta sie valmistut! Vastahan sie ilmoitit, että aloitit opinnot.
Hieno teema-paketti, koristeluun en ole kyllä älynnyt noita pakastekuivattuja marjoja käyttää! :O -kiitti vinkistä :)
VastaaPoistaHei ja ihana että paketti miellytti - sitä aina jännittää kun paketti lähtee postiin :)
VastaaPoistaBlogikirjoitusta lukiessa tuli itsellekkin muutamat ideat ja oivallukset! Pakastetut marjat esimerkiksi menevät testiin. :)
VastaaPoistaUpea paketti!
VastaaPoista