1. syyskuuta 2012

Porkkanakakku (vegaaninen & gluteeniton)



Sain kakkutilauksen juhliin jonne valmistin New York juustokakun, sekä porkkanakakun joka oli gluteeniton sekä vegaaninen, ja siten myös maidoton, laktoositon ja kananmunaton. New York juustokakun tein aiemmin julkaisemalla ohjeellani, ja tämän porkkanakakun tein ohjeella jolla olen tehnyt taivaallisen herkullista porkkanakakkua ollessani täysin vegaani. Nyt vain korvasin vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella sekä kaurattomalla soijapohjaisella vaniljakastikkeella, ja näin saimme tästä gluteenittoman. Tämä porkkanakakku on ihanan kostea ja mehevä, ja siinä on paksu kerros tuorejuustokreemiä. Sellainenhan porkkanakakun kuuluukin olla.

Nuo koristeporkkanat näyttävät kuvassa jotenkin paljon isommilta, eikä niiden kuviointi erotu.


***

Pohja:
2,5 dl Alpro Soya vaniljakastiketta (tämä ei sisällä kauraa)
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
225 g Sunnuntai Laktoositonta leivontamargariinia
300 g porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100 g Tofutti Naturel soijatuorejuustoa
100 g Sunnuntai Laktoositonta leivontamargariinia
200 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
sokerimassasta tai marsipaanista tehtyjä porkkanoita
hasselpähkinärouhetta


Raasta porkkanat. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet yhteen. Notkista vaniljakastike vatkaimella, ja sekoita joukkoon kuivat aineet sekä sulatettu margariini, ja lopuksi porkkanaraaste. Kaada taikina pyöreään 24 cm:n irtopohjavuokaan jonka pohjalla on paperi. Paista 180°C asteessa keskitasolla tai hieman alempana n. 35-40 minuuttia. Irrota vuoasta ja jäähdytä.
Vatkaa soijatuorejuusto sekä margariini sekaisin, sihtaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä reilu kerros jäähtyneen kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi koristeporkkanoilla ja/tai pähkinärouheella.

8 kommenttia:

  1. Nyt alkoikin tekemään mieli porkkanakakkua... Kiva ohje ja mukavasti sovellettavissa sen mukaan millaisia erikoisruokavalioita pitää ottaa huomioon.

    VastaaPoista
  2. Porkkanakakku maistuu aina - terveellistä hyvää ja sillä voi kuitata joskus pikalounaankin :D .
    Keski-Euroopassa ollaan kuitenkin toista mieltä tuosta kuorrutuksesta - onneksi se on makuasia :D

    VastaaPoista
  3. Mehevä, tuorejuustolla kuorrutettu porkkanakakku on hyvää! Koristeporkkanat on nätit.:)

    VastaaPoista
  4. Mistä olet löytänyt munatonta marsipaania/sokerimassaa? Supermarkettien valikoima ainakin sisältää kananmunaa, sanoin mitä olen tilannut kotimaisista verkkokaupoista?

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Minulle taasen ei tule yhtään merkkiä mieleen jossa olisi kananmunaa, edes minkään koodin tai salanimen taakse piilotettuna. :o

    Käytän itse enimmäkseen FunCakesin massoja, sekä marsipaaneja, sokerimassoja että kaulintamassoja. Käytössä on myös Renshawin, lloleipurin ja SatinIce -massat, ja nämä kaikki ovat yleensä kananmunattomia/maidottomia/gluteenittomia/vegaanisia (väreistä riippuen). Näitä saa kakkutarvikekaupoista.

    Marketeista löytyvät Sallisen pötköt ovat punaista lukuun ottamatta (siinä väriaine on eläinperäinen) vegaanisia, ja siten munattomia. Myös Dr. Oetkerit, sekä marsipaanit että sokerimassat ovat kananmunattomia.

    Vai tarkoitatko että ainesluettelossa lukee tyyliin "saattaa sisältää pieniä jäämiä kananmunasta", joka yleensä merkitsee sitä että tuote valmistetaan tehtaassa ja/tai linjastossa jossa sitä jossain muussa tuotteessa käsitellään?
    Kerrotko minkä merkin tuotteessa olet kananmunaan törmännyt, alkoi ihan ihmetyttämään tämä nyt. :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos tästä ohjeesta! Tuli viikonloppuna kaveriporukalla kokeiltua ja hyvää oli :) Gluteeniton leivonta on itselle aikamoista salatiedettä ja tämä olikin ensimmäinen kokeilu, joka onnistui kunnolla.

    VastaaPoista
  7. Voikohan tämän tehdä ennalta ja pakastaa ennen juhlia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin pohjan voi hyvinkin pakastaa. Kuorrutteen osalta luulisin ettei ole pakastuksesta moksiskaan, mutta toisaalta se on helppo ja nopea pyöräyttää ihan käsivispilälläkin ennen tarjoilua niin on sitten varmasti freessi. :)

      Poista