20. lokakuuta 2011

Kasvissyöjän voileipäkakku



Voileipäkakkua en olekkaan koskaan aiemmin tehnyt, ja se roikkuikin pitkään tehtävälistallani. Lähtötilanne oli siinä mielessä haastava, että en ole koskaan syönyt kasvisvoileipäkakkua, ja liha- ja kalaversioitakin olen syönyt viimeksi yli 6 vuotta sitten. Etsiessäni ideoita ja vinkkejä en vain löytänyt yhtään valmista ohjetta joka olisi ollut omaan makuuni sopiva sellaisenaan, siispä lähdin työstämään aivan omaa versiota. Kasvisversioita ei koskaan ole liikaa tässä lihaisassa maailmassa.

Voileipäkakun valmistaminen oli helppoa, eikä niin työlästä kuin luulin ja monesti on annettu ymmärtää, ja lopputulos oli erittäin onnistunut. Tämä kakku hupeni hetkessä, ja sai kehuja myös lihaa syöviltä ihmisiltä. Tuli sitten samalla itsekkin syötyä voileipäkakkukiintiö hetkeksi täyteen...

Voit tehdä tästä myös pienemmän version puolittamalla ainesosat. Samoin halutessaan voi tehdä vain jompaakumpaa täytettä mutta sitten tuplana.


leipäviipaleita 30kpl
kasvislientä n. 3,5 dl

Paprika-sipuli -täyte:
2 suippopaprikaa
2 sipulia
öljyä
200g ranskankermaa
200g paketti tuorejuustoa, esim. Rainbow paprika-sipuli
sitruunanmehua
paprikajauhetta, pippurisekoitusta, yrttisuolaa

Tomaatti-feta -täyte:
200g fetaa (Feta Apetina paketti)
n. 400g tomaattia
200g tuorejuustoa esim. Aurinkokuivattu tomaatti
200g ranskankermaa
tuoretta tai kuivattua basilikaa
pippurisekoituista, yrttisuolaa

Kuorrutus:
200g ranskankermaa
majoneesia

Koristeluun:
viinirypäleitä
kurkkua
kirsikkatomaatteja
yrttisilppua (persilja, ruohosipuli)
herneenversoja
juustoraastetta

Valmista ensin täytteet. Aloita pilkkomalla paprikat ja sipulit kuutioiksi, ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää jäähtyneinä muiden täytteen ainesten sekaan ja mausta sopivaksi. Valmista tomaatti-feta täyte lisäämällä pieniksi pilkotut tomaatit ja feta-kuutiot muihin aineksiin, mausta.
Leikkaa leivistä (esim. täysjyväpaahtoleipä) reunat pois. Lado leivät niin että 1- 0,5-1 leipä x 1-1-1 leipää, leipäkerroksia 4, eli puolita 6 leipäviipaletta ja jätä puolikkaat keskimmäisiksi niin rakennelmasta tulee tukevampi. Kostuta leipäkerrokset hyvin, ja laita kahteen alimmaiseen kerrokseen eri täytteitä, ja kolmanteen täytekerrokseen täytteiden loput yhdistettynä. Kostuta vielä päällimmäisetkin leivät, ja kääri kakku tiiviisti kelmuun ja jätä yöksi jääkaappiin pienen painon (esim. leikkuulauta) alle vetäytymään.
Valmista kuorrutus sekoittamalla suht saman verran ranskankermaa ja majoneesia, tai maun mukaan, ja levitä kakun päälle. Koristele voileipäkakku makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti