26. lokakuuta 2011

Meksikolainen ananaskakku


Ananasta minun keittiössäni käytetään paljon, ja se sopii moniin ruokiin ja jälkiruokiin erinomaisesti. Tämän kakun muistan yläasteen kotitaloustunneilta kun teemana oli Meksiko, ja onnistuinpas taannoin löytämään sen reseptin ja pääsin taas maistelemaan tätä ihanan kosteaa ja makeaa kakkua.


Vuoan pohjalle:
n. 1 rkl voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria tai tummaa sokeria
7 kpl ananasrenkaita
7 kpl punaisia cocktailkirsikoita

Taikina:
125g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl ananasmehua


ananasmehua kakun kostuttamiseen


Leikkaa aluksi leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen pala, tähän käy halkaisijaltaan n. 24-26 cm irtopohjavuoka. Voitele paperi ja vuoan reunat. Ripottele tumma sokeri tasaisesti pohjalle, ja asettele siihen ananakset joko renkaina, tai jos haluat tehdä kakkuun aurinkoisen kuvion, jätä keskimmäinen ananas renkaaksi ja lado puolikkaita ananasrenkaita auringon säteiksi. Asettele cocktailkirsikat ananasrenkaiden sisään.
Valmista taikina vatkaamalla rasva ja sokeri vaahdoksi, ja lisää kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet, ja ripottele niitä sitten taikinaan vuorotellen ananasmehun kanssa. Sekota tasaiseksi, ja nostele nokareina kakkuvuokaan ananaksien päälle. Tasoittele taikinaa hieman, mutta varo etteivät kirsikat lähde vaeltelemaan taikinan mukana. Paista 175° C asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Anna kakun ensin jäähtyä kunnolla, ja valele päälle ananasmehua. Anna kakun mehustua vuoassaan mielellään seuraavaan päivään, mutta sen paremmaksi tämä muuttuu mitä pidempään tämän antaa kylmässä vetäytyä ja valelee välillä ananasmehulla.
Kun kakku on aika tarjoilla, kumoa se kakkuvadille niin ananasten muodostama kuvio tulee pinnalle. Tämä on herkkua sellaisenaankin mutta sopivia lisukkeita ovat esimerkiksi vaniljajäätelö sekä kermavaahto.

Maidottoman ja/tai laktoosittoman version saat käyttämällä laktoositonta/maidotonta leivontamargariinia. Muistathan ottaa huomioon myös mahdollisen maidottoman/laktoosittoman jäätelön ja kermavaahdon tarjoillessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti