5. heinäkuuta 2012

Italialainen focaccia-leipä


Ihana ystäväiseni Jonna on tässä useaan otteeseen kertonut leipomastaan focacciasta joka kuulostaa niin älyttömän hyvältä, että oli pakko urkkia resepti ja kokeilla itsekin. Ja Leivotaan -lehden uusimassa numerossa oli hyvä idea leipoa tämäntyyppinen leipä irtopohjavuokaan, niin saa helposti hyvännäköisen tarjottavan vaikka juhlapöytään. Tämmöinen sitten tuli tehtyä ja oli todella hyvää, ja kuten Jonna varoitteli, tämä focaccia hupenee alta aikayksikön. Ja kappas, täytteiden värit muodostivat Italian lipun värit! Buon appetito!

***

Taikina:
3 dl vettä
25 g = 0,5 pkt tuorehiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
oliiviöljyä
suolaa
valkosipulia
tuoretta basilikaa
kirsikkatomaatteja puolikkaina
mozzarellaa palasina

Yhdistä kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy ja suola ja anna näiden liueta. Sitten alustetaan jauhoja mukaan kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhosta ja käsistä. Anna taikinan kohota n. puoli tuntia.

Taputtele kohonnut taikina pellille haluamaasi muotoon, tai kuten minä tein niin irtopohjavuokaan (26 cm) jossa paperi pohjalla ja reunat öljytty.
Voitele focaccia oliiviöljyllä, ripottele päälle suolaa. Hienonna valkosipulinkynnet raastimella ja hiero focaccian pintaan. Ripottele päälle hienonnettua tuoretta basilikaa. Painele kirsikkatomaatin puolikkaat ja mozzarellan palaset kiinni leipään.
Paista focacciaa 225°C asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta alkaa saamaan väriä.
Ohjeen tuplaamalla saat pellillisen focacciaa, hiivaa riittää kuitenkin hieman vajaa paketillinen ettei se maistu liikaa hiivalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti