31. heinäkuuta 2012

Mamman marjapiirakka punaisista viinimarjoista


Tämä piirakka on varmastikin monille tuttu klassikko, ainakin mustikoista valmistettuna. Meillä äiti on tehnyt tätä aina punaisista viinimarjoista, ja se on ihanan raikasta ja kirpeää. Olen itse kokeillut tätä myös mustikoista, mutta pidän itse tästä viinimarjoista tehdystä versiosta. Nyt on punaiset viinimarjat kypsyneet, ja piti niitä sitten kerätä ja tehdä tätä tuoreista viinimarjoista.

Minä tein tämän kuvassa olevan piirakan tavallista syvempään piirakkavuokaan, johon riitti yksinkertainen pohjataikina, mutta laitoin viinimarjoja reilusti, sekä tein kermaviilitäytteen kaksinkertaisena. Näin syntyy paksumpi piirakka.


***

Murotaikinapohja:
100g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)

Täyte:
3-4 dl punaisia viinimarjoja
200g = 1 prk kermaviiliä
reilu 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

Valmista pohjataikina vatkaamalla rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa hyvin. Sekoita ensin leivinjauhe, vaniljasokeri sekä vehnäjauhot keskenään, ja lisää nämä sitten seokseen ja vatkaa tasaiseksi.
Kaada taikina piirakkavuoan pohjalle, ja taputtele vehnäjauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle sekä myös reunoille. Lisää peratut viinimarjat pohjalle. Sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle.
Paista piirakkaa 200°C asteisessa uunissa keskitasolla n. 25-30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla niin täyte hyytyy kunnolla.

1 kommentti:

  1. Mamman marjapiirakka punaviinimarjoilla on kyllä kesän ehdottomia herkkuja. Itse en ole vielä tehnyt tälle kesälle mutta tädin luona päästiin jo maistelemaan. Taidanpa lainata tätä sinun ohjetta kun seuraavan kerran mamman marjapiirakan teen.

    VastaaPoista