25. marraskuuta 2012

Brownie -muffinssit


Tämän ohjeen sain SLY21-kierroksen pariltani marraskuun paketissa, jossa teemana oli muffinssit ja kuppikakut. Ohje innosti kokeilemaan ensinnäkin koska browniet ♥, ja kun ohjeessa sokerina käytettiin fariinisokeria joka vaahdotettiin kananmunien kanssa, ja fariinisokeri tuo oman makunsa leipomuksiin ja arvelin että tässä se voisi toimia erinomaisesti.
Näitä leipoessa hetken ihmettelin kun ohjeessa ei ollut mitään nostatusainetta, että olisiko ohje käännös englanninkielisestä ohjeesta joissa yleensä käytetään ns. self-raising flouria, jossa on mukana nostatusaine. Mutta huoli osoittautui aivan turhaksi, näistä tuli nimittäin ensinnäkin taivaallisen makuisia, ja koostumus oli juuri oikeanlainen! Tämä ohje on aivan mahtava, ja oli onni saada se omiin reseptiarkistohin. Kiitos SLY-parilleni!


Lisäksi ohje antoi idean koristeluun. Haaveilen edelleen siitä Hard Rock Cafen hotfudgebrownie-jäätelö-kermavaahto-suklaakastike-cherryonthetop -jälkiruokamaljasta, ja päätin koristella browniet kermavaahdolla, johon päälle vähän suklaakastiketta ja varrellinen kirsikka päälle. Niin periamerikkalaista kuin olla voi. Näihin halusin myös yhdistää leopardimuffinssivuoat joita vihdoin onnistuin UllanUnelmasta löytämään ja tilaamaan ison satsin. Kirsikoiden ohella rakastan kaikkea leopardikuvioista, ja näistä tuli sitten tämmöisiä pin up -cupcakeja. Oh boys!

Brownietaikina:
200 g tummaa suklaata
85 g voita tai margariinia
2 isoa kananmunaa
200 g fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta
140 g vehnäjauhoja (suosittelen karkeita)
75 g saksanpähkinöitä pilkottuina

Koristeluun:
kermavaahtoa
suklaakastiketta
12 kpl varrellisia säilykekirsikoita

Sulata voi/margarini ja suklaa yhdessä. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi, sekoita vaahtoon vaniljauute. Sihtaa joukkoon vehnäjauhot, ja lisää suklaarasvaseos, ja lopuksi pähkinät. Sekoita mahdollisimman vähän, mutta niin että kaikki ainekset menevät tasaisesti sekaisin.
Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin, tästä annoksesta tulee 12 kappaletta normaalikokoisia muffinsseja. Suosittelen muffinsipeltiä, jolla paistettaessa muffinssit eivät leviä vaan kohoavat. Paista 180°C asteessa n. 20 minuuttia. Näiden on tarkoitus jäädä hieman kosteiksi ja pehmeiksi keskeltä.

Halutessaan nämä voi koristella vaikkapa tällä minun tyylilläni, mutta ovat herkullisia sellaisenaankin.

10 kommenttia:

  1. oh, ihanan näköisiä! Tilasin muuten itsekin joku aika sitten noita samoja muffinssivuokia Ullan Unelmasta :D Ovat ihania

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tilasin niitä hyvän satsin että on ainakin vähäksi aikaa jos ei olekkaan jostain syystä myöhemmin saatavilla, tai vaikka poistuu valikoimista. Leopardia... 8)

      Poista
  2. Wau, näyttävätpä hyvältä! Tekisi kyllä mieli maistaa... Ihania myös nuo muffinssivuoat. :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan herkullisen näköisiä! Uppoaisi meidän perheessä aivan varmasti hetkessä ;)

    VastaaPoista
  4. Näitä kokeilen myös ehdottomasti! Ihana koristelu niissä :)

    VastaaPoista
  5. Pitäneekin tarkistaa tuo nostatusaine juttu. Nopsasti kun olen kirjoittanut, on voinut jotain "oleellista" tippua matkasta :>

    Mahtavan näköisiä kyllä!

    VastaaPoista
  6. Todella herkullisen kuuloinen ohje :P kirsikka vain jäisi pois jos ei tuoreita olisi saatavilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsikan tilalle voisi laittaa esim. jonkun karkin kuten Amerikanpastillin, tai pyöräyttää sokerimassasta jonkun koristeen. :)

      Poista
  7. Hei pari.
    Eilen laitoin uudelleen pikaisen ilmoituksen että olet saanut parin.
    Olin jo aiemmin laittanut - puhelimeeni oli tosin tullut virus ja se ei ollutkaan sitten viestejä vissiin laittanut. Suuret pahoittelut tästä :(
    Mutta innolla odotan pakettiesi kasaamista ja se onkin jo vauhdissa - pääsen tutustumaan taas uuteen maailmaan :) Aurnkoisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista