10. marraskuuta 2012

Haaste: To Do -lista!

Sain Redroselta haasteen listata 8 ruokajuttua (leivontajututkin kelpanee) joita olisi kiva kokeilla.

Kiitä haasteen antajaa. Jaa haaste eteenpäin vaikka 4:lle ja ilmoita näille haasteesta esim. kommentilla blogiin. Kerro oma 8:n kohdan To Do -listasi ruokaan liittyen.

1. Quorn
Hiljattain Suomeenkin saataville tullut kasviperäinen käymisteitse valmistettu mykoproteiinivalmiste. Itse en vielä ole tätä onnistunut bongaamaan, mutta innolla odotan päästä kokeilemaan tätä lihankorviketta. Lisää infoa täältä: Quorn Suomi.

2. Viinien käyttäminen ruoanlaitossa
Alkoholin käyttöni kun on muutenkin olematonta, niin eipä niitä ole tullut muutenkaan hyödynnettyä esim. kastikkeissa tai jossain haudutetussa padassa. Viini toisi omanlaisensa maun ruokaan, ja olisi varmasti toimiva aines myös marinadeissa. Olisi lisäksi mielenkiintoinen kokeilu miten onnistuisi vaikka Burgundin pata soijalla tai seitanilla.

3. Kentucky Fried Chicken -tyyliset soijanugetit
KFC bucket -aiheisia meemejä on pyörinyt netissä jo ties miten kauan, ja myönnetään että kiinnostus on herännyt että mikä tässä nyt on homman nimi. KFC:ssä en ole koskaan käynyt, enkä kasvissyöjänä tietenkään näitä söisikään vaikka tämä bucket nyt ilmestyisikin tähän nenän eteen, mutta näistä voisi kehittää jonkun vegeversion soijanugettipaloja käyttäen.

4. Sitruunamarekipiirakka
Tätäkin on joskus kaaaauuan sitten tullut tehtyä, mutta haluaisin löytää semmoisen ohjeen jossa kaikki olisi kohdillaan. Sitruunatäytteestä pitäisi tulla semmoinen, joka ei leikattaessa lähde valumaan.

5. Red Velvet Cake 
Se on kaunis, se on hyvää, se on sisältä punainen ja sillä on hieno nimi. Eikös siinä ole jo syytä kerrakseen kokeilla tätä? Red Velvet Caken ohella muutenkin pitäisi tehdä kokeiluja kakkupohjien ja muffinssien värjäilemisessä.

6. Banoffee pie
Tämäkin on ollut jonkin sortin villitys, ja koska kaikki muutkin sitä tekee niin kai sitten minunkin?

7. Macarons
Kukapa ei olisi viimeaikoina törmännyt näihin? Olen Macaron-kokeiluissani jo siinä vaiheessa, että olen hankkinut sopivan tyllan pursottamiseen, sekä semmoisen silikonimaton jolla näistä saa samankokoisia, sekä onnistunut löytämään erityisen hienojakoista mantelijauhetta. Näitä pitäisi nyt vaan ehtiä kokeilemaan.

8. Itsetehdyt konvehdit ja makeiset
Jouluksi näitä olisi kiva tehdä ja kokeilla erilaisia makuja ja muotoja. Varmaankin tulisi kokeiltua jotain kirsikkatäytteistäkin konvehtia. On muuten todella kiva lahjaidea tämmöiset.


Kiitämme siis Redrosea tästä aivojumpasta, ja haaste lähtisi eteenpäin seuraaviin blogeihin: Nizureth - NöyhtäpalleroHeidin aherruksetMaistuis varmaan sullekkin!, sekä Kirsi-Riksi taikoo.

2 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta!
    Mie olin, että APUA! Mihin minut on haastettu ;).

    Noihin macarons-leivoksiin. Itse olen niitä muutaman kerran tehnyt ja ovat sulattaneet sydämeni. Pari kirjaa kirjastosta lainannut, joista toinen huippu ja toinen ei niinkään.

    Itse tykkään ennemmin tehdä kuoret ihan vain leivinpaperille. Vielä en ole macarons-silikonimatolla saanut onnistumaan. Ja 8mm:n tyllaa olen käyttänyt.
    Sallisen mantelijauhe parasta, mitä olen käyttänyt. Cittarista ostin jotain toista, mikä näytti, että on sileämpää, mutta pah! En tykännyt siitä mantelijauheesta. Sallista tulen jatkossakin käyttämään ja sen olen vain siivilän läpi käyttänyt 2-3 kertaa ja hyviä on tullut, vaikka itse sanonkin.
    Ja ne täytteet :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Macaronsit on kyllä suussasulavia, kirjaimellisesti.
      Tuo mantelijauhe jota ostin, oli irtomyynnissä olevaa luomulaatuista tavaraa semmoisessa ekokaupassa, näytti ainakin tosi hienojakoiselta, mutta katsotaan miten toimii. Hyvä tietää että tuo Sallisen on ainakin hyvää, muistaakseni Pirkan mantelijauhetta on aika moni parjannut että ei ole tarpeeksi sileää ja siinä kuoret tekevät epätasaisen tuloksen. Suunnitelmissa olisi kokeilla kehittää jokin mustanvärinen ja salmiakkitäytteinen macaron, ja tietysti joku kirsikkatäytteinen. :)

      Poista