8. elokuuta 2013

SLY24: Elokuun paketti!


SLY24 -kierros on lähtenyt käyntiin ja posti toi minulle eilen ilmoituksen noudettavissa olevasta paketista. Kävinpäs sen noutamassa ja paketin sisältä paljastui tämmöisiä juttuja.

Paketista löytyi:
- Melatiinia
- mausteseos kurkun säilöntään
- pakastuspusseja 
- säilöntätarroja
- Hiiden Hilloa purkki
- Pandan maitosuklaalevy
- Salmiakki -pussi
- Whiskas -kissanherkkutikkuja Siriukselle
- pyykkipoikamagneetti jossa kissa
- kortti
- reseptit Schwarzwaldin kakkuun, 
sekä kirsikoiden säilömiseen ja hilloamiseen

Paketin sisältö sopii hyvin tämän kuun teemaan joka on "Elonkorjuu". Kesä ja lomat menikin näissä puuhissa ja satokausi jatkuu vielä. Joten tarpeeseen tulee kaikki säilöntätarvikkeet. Ja tuo kurkunsäilöntämauste tuli kuin tilauksesta, sillä olen ajatellut että haluan itse laittaa tänä vuonna myös maustekurkkuja tulemaan. Näitä onkin usein tehty vanhempieni luona, ja isä osaa tehdä tosi hyviä maustekurkkuja, ja muutenkin tykkään maustekurkuista joten tuumasta toimeen. Hiiden Hillo kuulosti myös jännältä, ja sitä täytyy kokeilla eri ruokien kanssa, ja siitähän voisi saada hyvää kermaviilidippiäkin.

Schwarzwaldin kakku onkin ollut mielessä jo jonkin aikaa, ja nyt voisinkin vihdoin sitä kokeilla. Itseasiassa tuo talouden miespuolinen tässä taannoin kysyi, tiedänkö semmoista kuin Black Forest -kakku, ja en sitten tällä nimellä sitä tunnistanut, mutta kuvia selatessa tajusin että kyseessähän on Schwarzwaldin kakku, ja olisihan se pitänyt tajuta kun itse olen saksankielen alkeita lukenut (ja aikeissa aloittaa tänä syksynä alusta, saksa kun on leipurien kieli) ja avomies on saksaa lukenut peruskoulun ajan, että schwarz=musta=black ja wald=metsä=forest. Viikonlopuksi tiedossa on siis Schwarzwaldin kakkua. Ostin tässä muuten n. kilon verran kirsikoita ja tein niistä hilloa koe-erän, niin saa nähdä miten onnistui ja josko laitan sitä kakun väliin.


Siriustakin oli muistettu herkuilla, ja tässä herra mutustelee tikkua kiipeilypuussaan, josta on tullut uusi lempparipaikka makoiluun ja pihan menojen tähystämiseen. Kuvassa Sirius näyttää jotenkin pieneltä ja hennolta, mutta oikeasti hän on semmoinen 5-kiloinen kollinroikale. Ja kuten näkyy niin tikku maistui. Kiitos paketista siis sekä minulta että Siriukselta! :)

Ai niin, ja koulukin alkoi sitten tänään. Kohta taas jauhot pöllyää!

6 kommenttia:

 1. Mukavaa lukea,että piditte Siriuksen kanssa paketista :) Vähän kyllä jännitin kuinka hillopurkki kestää postipaten käsittelyssä eheänä perille asti!

  Onnea koulutielle sekä ihania loppukesän päiviä toivottelee Sly:si

  VastaaPoista
 2. Hieno paketti =) Onkohan tuo hiiden hillo saman tyylistä kuin paholaisen hillo =)

  VastaaPoista
 3. ... niin ja Onnea koulutielle, postauksiasi siitä odotellessa =)

  VastaaPoista
 4. Olipas runsas paketti. Kiitos vinkistä, voisi itsekin kokeilla suolakurkkujen tekoa, mies niistä niin tykkää :) Kakku on itselläkin tekolistalla, jos joskus sais aikaiseksi...

  t. SLY24 emo

  VastaaPoista
 5. ...'Mustan metsän' naapurista onnea kakun valmistukseen !

  Tuo 'Black Forest Cake' sai minutkin äskettäin Kanadassa lankaan...mietin ihan tosissani että miksi tuollainen nimi, vaikka näin kakut... ennenkuin hoksasin! Schwarzwaldia ajattelee aina Itävallan osana, jota ei tule normaalisti suomennettua Ö!
  Terkuin nami-hiiri

  VastaaPoista
 6. Hauska paketti ja Hiiden hillo kuulostaa mielenkiintoiselta!!

  VastaaPoista