23. lokakuuta 2014

SLY28: Lokakuun paketti!

SLY28-kierroksen viimeinen paketti saapui tännekin. Tai itseasiassa paketteja oli kaksikin! Ja emo
viestitti että tulossa olisi vielä kolmaskin, synttärilahja ringiltä. Johan on pakettia kerrakseen tässä kuussa.

Paketista löytyi:
- 250 g tummaa leivontasuklaata
- tomusokeria
- kondensoitua maitoa
- jauhettua kanelia
- vaaleaa balsamiviinietikkaa
- praliini* -muotteja
- oransseja muffinssivuokia
- leikkuri muffinssien keskiön poistamiseen (?)
- reseptejä
- viesti pariltani


Toinen paketti sisälsi:
- Herkku Leivonta -lehden
- Turkisk Pepper Firewood -karkkeja
- Turkisk Pepper Hot & Sour -karkkeja
- Muumi-aiheisen kortin

Leivontasuklaasta tuli ajatus että selvästikin tuosta 200g on varattu reseptille, ja loput 50g siihen että sitä kuitenkin napostelee siinä ohella, eikös niin? ;) Tomusokeri olikin päässyt juuri loppumaan niin tuli kuin tilauksesta. Kondensoitua maitoakaan ei tällä hetkellä ollut kaapeissa, vain makeuttamatonta eli evaporoitua maitoa, ja näiden varalle onkin yksi latinalais-amerikkalainen resepti odottamassa kokeilua. Kanelin luulisi nyt riittävän joulunkin leipomuksiin. Balsamiviinietikkaa meiltä yleensä löytyykin mutta se on aina ollut tummaa, täytyy kokeillla tätä vaaleaa ja maistella eroja, käytän sitä marinadeihin ja seitanin valmistuksessa. Praliinimuoteille on luultavasti käyttöä piankin, ajattelin nimittäin kokeilla praliinien tekoa ja mahdollisesti antaa niitä lahjaksi jouluna. Tuota leikkuria hetken pyörittelin käsissäni ja pohdin mihin se on tarkoitettu, ja luulisin että sillä tehdään kypsiin muffinsseihin kolo joka voidaan täyttää, olenko oikeassa? Oranssit muffinssivuoat sopivat värinsä puolesta Halloweeniin, josko niihin tekisi jotain jännittävää. Resepteissä oli ohjeet kurpitsapiiraaseen, porkkanakuppikakkuihin, sekä yrttiseen juurespiirakkaan, kaikki sopivat hyvin kuukauden teemaan. Erilaiset suolaiset piirakat ovat ihania tämmöisenä pimenevänä ja kylmenevänä aikana.

Toinen paketti olikin sitten synttärimuistaminen pariltani. Mikäs sen mukavampaa kuin selailla leivonta-aiheista lehteä ja rouskutella karkkia! ;) Tätä Firewood -sekoitusta en olekaan ennen edes maistanut, ja tykästyin näihin.

Parikseni paljastui Linnea Linnean Herkkukodosta. ♥ Minä taasen olin tällä kierroksella Ayan salainen pari. Oli taas niin mukava kierros ja kyllä pakettien kokoaminenkin yhtä mukavaa kuin niiden saaminenkin.

Emon lupailema synttärimuistaminen on vielä matkassa, ja mikäli olen oikein päätellyt, se on kierroksen kannustajan Emma Iivanaisen Kakkutaidetta- kirja!

Täytyypä tässä muutenkin kertoilla kuulumisia. Syyslomaviikko meni minulla kotona ollessa, kissojen touhuja seuratessa. Meille nimittäin saapui karvaista perheenlisäystä, ja nyt kotonamme juoksentelee kaksi mustaa kissaa. Uusi kissa tuli Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistykseltä (josta Siriuskin aikoinaan on tullut), hän on n. 6-7 vuotias leikattu kolli, ja nimeksi hänelle annettiin Fergus Absurdus. Pojat ovat tulleet hyvin toimeen alusta lähtien ja iltaisin täällä on melkoiset hippaleikit menossa, ja molemmat nukkuvat yöt sängyssä meidän kanssa. Monet ovat ihmetelleet miten nämä nyt erottaa toisistaan, ja olen nopealla vilkaisulla itsekin mennyt jo muutamaan otteeseen sekaisin, mutta kyllä nämä ovat ihan omanlaisia persoonia ja ulkonäössäkin on pieniä eroja. Sirius sai toisesta seuraa itselleen päiviksi, ja Fergus oman kodin, toivottavasti kaikki sujuu jatkossakin hyvin ja yhteiselo luonnistuu. Minusta se on maailman ihanin tunne kun voittaa kaltoin kohdellun eläimen luottamuksen ja toinen osoittaa rakkauttansa omalla tavallaan. Kissat ♥
Syyslomaviikolla vietin myös synttäreitäni, ja kahvipöytään olin leiponut Angry Birdsin Possu -kakun (ja paljonkos sitä tulikaan täytettyä, 6 vai 26 vuotta? :D), Budapest -leivoksia, sekä pinaatti-fetapiirakan ja tomaatti-mozzarella-pestopiirakan. Fergus ei ole moksiskaan keittiön ja KitchenAidin äänistä, ja seuraileekin mielellään keittiön tapahtumia.

Tässä välissä on tullut suoritettua toinen harjoittelu loppuun ja vielä olisi viimemetrit koulussa, nyt alkaa tosissaan jännittämään ja iskemään epätoivo ja tunne ettei ole vielä valmis valmistumaan. Apua!


* Se on kuulkaas niin että ne mitä olemme tottuneet kutsumaan konvehdeiksi, ovat oikeaoppisesti kutsuttuina praliineja, ja konvehdit ovat niitä jotka on käärepaperissa. Eli esimerkiksi "Pandan Juhlapöydän Konvehdit" kuuluisi oikeasti olla "Juhlapöydän Praliinit". Virolaisissa Kalevin pussukoissakin lukee jostain syystä taasen pralineekompvek niissä käärityissä makesisissa. Tämä virheellinen nimitys lienee hyvin vanhaa perua, ja ihmisille on jo niin iskostunut tämä konvehti nimitys niin tiukkaan, että virhettä taitaa olla turha yrittää edes korjata. Olen tästä saanut kuulla hyvin paljon entiseltä opettajaltani jolle suklaa on melkeinpä pyhä asia, ja hän kilpailee suklaakisoissa maailmalla, niin ammattitermit ovat siten tarttuneet minuunkin enkä enää osaa puhua "konvehdeista". Heh, olipas avautuminen. :D

4 kommenttia:

 1. Ihanat paketit on parisi lähettänyt ! Niistä on hyvä leivoskella...
  Minä tykkäsin 'valistusta' osiosta. Menee välillä sekaisin kun lueskelee erilaisia teoksia....

  VastaaPoista
 2. Ihania paketteja olet saanut =) ja turkinpippurit NAM :P

  VastaaPoista
 3. Johan oli pitkä ja mukava postaus. Kaikenlaista tapahtumaa..onnittelut synttärien johdosta! Vaan oli pakeititkin upeita...

  VastaaPoista
 4. Mukava että tämäkin paketti miellytti - jotain jäi puuttumaan kun ei ehtinyt ajoissa saapua ja pitäisi olla sinulla alkuviikosta ;) Parinasi oli mukava olla.

  VastaaPoista