29. helmikuuta 2012

Mudcake


Kun kipeänä oleva poikaystävä pyytää leipomaan jotain hyvää, voiko siitä kieltäytyä millään syyllä? Ei. Päädyin sitten leipomaan mudcakea, eli suomalaisittain melko ällöttävältä kuulostavaa mutakakkua. Mutta ei voi sanoa kuin että omnomnom. Helppoa, nopeaa ja suklaista!

Ohje:
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja (Anni Helena)
2 tl leivinjauhetta
200g margariinia
200g tummaa suklaata, esim. Taloussuklaa -levy

Sulata margariini ja siihen samalla suklaa paloina, vaahdota munat ja sokeri, ja sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Yhdistä munasokerivaahtoon jauhoseos sekä suklaa ja rasva, sekoita varovasti ja mahdollisimman vähän.
Laita irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi, ja voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan, ja paista 200° C keskitasolla n. 15-20 minuuttia. Oma uunini oli varsin tehokas ja 20 minuuttia oli ehdoton maksimi, koska kakun on tarkoitus jäädä keskeltä raa'aksi. Kakku kuitenkin jäähtyessää laskeutuu ja tiivistyy, eikä jää valuvaksi taikinaksi.
Valmiin kakun voi koristella yksinkertaisesti sihdatulla tomusokerilla, tai annospalojen päälle tai viereen voi laittaa kermapursotuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti