Vaniljakreemi on kuitenkin monissa leipomuksissa herkullinen täyte, ja olen koulussa ihastunut tähän monikäyttöiseen tuotteeseen entistä enemmän. Sitten yksi ilta ennen nukkumaan menoa, pohtiessani maailman suuria kysymyksiä, hoksasin jotain. Muistin vegaaniajoilta soijavanukkaat, joista löytyi myös vaniljavanukasta, ja mietin miten se mahtaisi käyttäytyä uunissa, ja saisiko sen jollain aineella jämähtämään.
Koe 1: Vanilja-soijavanukasta sellaisenaan.
Tulos: Yllätyin, ettei vanukas lähtenyt kuohumaan tai valumaan, vaan säilytti olomuotonsa yllättävän hyvin. Jäähdyttyä jämäköityi. Maku hieman vetinen, haukattaessa hieman valuvaa. Seistessä päälle muodostuu ryppyinen nahka.
Koe 2: Vanilja-soijavanukkaassa vajaa ruokalusikallinen Maizenaa per purkki.
Tulos: Olomuoto oli uunissa ja uunista ulos ottaessa hyvä, jäähtyneenä leikattaessa ei valu, suutuntuma hyvä, makukin hyvä. Seistessä vetäytyy ja painuu hieman kuopalle
Koe 3: Vanilja-soijavanukkaassa ruokalusikallinen Hyytelösokeri Multia per purkki.
Tulos: Tässäkin olomuoto vaikutti lupaavalta paistaessa sekä uunista otettaessa. Jäähtyneenä leikattaessa olomuoto hyvä, maku hyvä, kaunein lopputulos, hieman kiiltävä pinta, tasainen. Paras näistä.
Joten, arvon vegaanit sekä maidotonta ruokavaliota noudattavat, tai muuten soijamaitotuotteita suosivat, meillä on nyt paistonkestävää vaniljakreemiä! Yhtä vanukaspurkkia kohden vain sekoitetaan 1 rkl Hyytelösokeri Multia, ja halutessaan vaniljauutetta tai vaniljatangon siemeniä.
Suosittelen jättämään kreemille reunat, ettei se lähde karkuun. Ihan yhtä stabiilia tämä ei ole kuin oikea, mutta pysyy kyllä hyvin pullan syvennyksessä.
"Seistessä päälle muodostuu ryppyinen nahka"
VastaaPoistaEhkei pullan päällä kannate seistä ;D
Mahtavan näkösiä voileipäkakkuja olit tehnyt! Varmaan pitää ite piakkoin päästä tekemään kans :)