4. syyskuuta 2013

Kreemi-browniet


Tämän ohjeen sain SLY23-kierroksen pariltani Kakkupuikkojen Astalta. Ja nämä olivatkin suussasulavia! Suklaisia, ja välissä olevan kreemin ansiosta ihanan meheviä. Lisäksi tämmöiset pieneen vuokaan mitoitetut reseptit ovat yhden ja kahden hengen talouksissa käteviä niin ei tule aivan valtavia määriä herkkuja, ja sitä myöten sitten syötyä niitä. ;)

Pekaanipähkinästä on ehkä tullut lempparipähkinäni, koska sen rakenne on melko pehmeä ja maku mieto, ja sen ulkonäkö on kaunis ja sopii koristeluun.

* * *

Taikina:
250 g sokeria
2 kananmunaa
100 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g pekaanipähkinöitä rouhittuna
100 voita tai margariinia
3 rkl kaakaojauhetta

Kreemi:
200 g tuorejuustoa
0,5 tl vaniljauutetta
5 rkl sokeria

Kuorrute:
4 rkl voita tai margariinia
1 rkl maitoa
100 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

koristeluun 9 tai 16 kpl kokonaisia pekaanipähkinöitä

Aloita punnitsemalla sokeria 250g. Ota sokerista 5 rkl toiseen kulhoon, jossa sekoitetaan keskenään tuorejuusto, vaniljauute ja tämä 5 rkl sokeria. Laita valmis kreemi sivuun tai kylmään odottamaan.
Vatkaa munat ja loput sokerista vaahdoksi. Sulata taikinan voi ja kaakaojauhe kasarissa sekoittaen, lisää seos munasokerivaahtoon. Hämmennä joukkoon jauhot, leivinjauhe ja pähkinät.
Voitele neliskulmainen (20x20 cm) vuoka kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla. Laita puolet taikinasta vuokaan ja sivele tasaiseksi. Laita tuorejuustoseos varovasti päälle ja sitten lopuksi loput taikinasta.
Paista 180°C asteessa 40-45 minuuttia, anna jäähtyä.
Sulata kuorrutteen voi maidon kanssa ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrute brownielevyn pinnale, koristele halutessasi pekaanipähkinöillä. Leikkaa paloiksi joko 9 tai 16 kpl (eli 3x3 tai 4x4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti