25. syyskuuta 2013

Vegaaninen suklaa-banaanikakku


Tämä kahvikakku on yllättävän hyvää vaikka se valmistuukin ilman eläinkunnan tuotteita. :)

* * *

5 dl karkeita vehnäjauhoja
4 dl sokeria*
1 tl suolaa
1 tl sooda
1,5 vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
4 rkl kaakaojauhetta
1 dl soijajauhoja
2 isoa kypsää banaania
1,5 dl sulatettua margariinia (Sunnuntai Laktoositon leivontamargariini)
2 dl soijamaitoa

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään, siivilöi ettei taikinaan jäisi paakkuja. Lisää joukkoon soseutettu banaani sekä sulatettu margariini ja soijamaito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, ja kaada voideltuun (alumiinivuokaa käytettäessä myös korppujauhotettuun) vuokaan ja tasoita. Paista uunin alatasolla 175°C asteessa n. 1 tunti.

* Osan sokerista voi korvata esim. ruoko- tai muscovadosokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti