7. elokuuta 2014

Koulussa: 5. jakson yhteenveto (2. lukuvuosi)

Minun kohtaloni 5. jakson kohdalla selvisi vasta jakson ensimmäisenä päivänä. Koululla ei ollut menossa mitään jaksoa joka olisi edistänyt opintojani järkevästi, ja kohdallani tehdiin pieniä poikkeuksia ja järjestelyjä. Loppujen lopuksi suoritin jakson niin että olin 6 ov:a alan työpaikalla (tämä ei ollut varsinainen työssäoppimisjakso) ja loput 2 ov:ta sain opiskella itsenäisesti eri kirjoista sekä opettajan kokoamasta materiaalista. Nämä 2 ov:ta sisälsivät mikrobiologiaa sekä teorian raskituksesta, pakkasleivonnasta ja leivonnan apuaineista.

Kakku & Leipä Keisarin tuotantotilat Sörnäisissä

Itse työjakson suoritin Kakku & Leipä Keisarin leipomopuolella, ja siellä oli rento ja hauska meininki. Tämän 6:n viikon aikana tuli tehtyä monenlaisia pullatuotteita sekä leipiä ja sämpylöitä. Työjakson tarkoitus oli olla paja- ja yritystoiminnan jakso, joka koulussa opiskeluta tarkoittaisi sitä että valmistetaan mm. myymälään tulleita tilauksia, mutta jakso on mahdollista suorittaa myös työpaikalla perehtyen samalla miten tilaustoiminta toimii, eli minkälainen on prosessi siitä kun asiakas tilaa tuotteen, siihen kun se hänelle luovutetaan.
Suosikkituotteeni näistä leipomopuolen tuotteista oli ehdottomasti pistaasipulla, sitä kannattaa maistaa jos sattuu Kakku & Leipä Keisarin myymälän ohi kulkemaan, tai Stockmannilla pyörähtämään! Pistaasipullassa on siis reilusti pistaasitäytettä joka sopii yllättävän hyvin pullaan, ja pulla on paperisessa tulppaanikapselissa. Pistaasipullasta on myös saatavilla vuokapitkoa, mutta mielestäni pulla on silti hieman parempi.

Teoriaosuuden materiaalin olin lueskellut ja opiskellut hyvissä ajoin ja kerrannutkin moneen kertaan, ja kävin sitten vain koulussa tekemässä tentit aiheesta. Pääsin lävitse, ja minun ei tarvinnut enää olla koulussa kahdella viimeisellä viikolla, joten pystyin aloittamaan kesätyötkin hyvissä ajoin ennen alamme vuoden suurinta ruuhkaa eli valmistujaisviikonloppua. Pääsin siis kesäksi töihin Kakku & Leipä Keisarille konditorian puolelle. Viihdyin paikassa hyvin ja muu porukka oli rentoa ja hyvällä huumorintajulla varustettua. Kummasti sitä vaan tämmöinenkin aamu-uninen herää klo 5 aamulla ja suuntaa töihin klo 6.00, kun viihtyy työssään ja ala on oma.

Kakku & Leipä Keisarin appelsiini-suklaakakkuja!

Kesäkin siis vaan vierähti töitä tehden, ja aika lentää kun on kivaa. En pitänyt ollenkaan lomaa, mutta ehdin sentään matot käydä pesemässä ja mansikkapellolla ja mustikkametsässä.  :D
Nyt vielä loppukiri koulussa ja valmistuminen alkaa häämöttämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti