29. huhtikuuta 2014

SLY26: Huhtikuun paketti!


Posti toi viimeviikolla SLY26 -kierroksen viimeisen paketin, ja taas meni kierros hurjan nopeasti ja on aika paljastua kuka oli kenenkin pari nämä viimeiset 3 kuukautta.

Paketista löytyi:
- vaniljasokeria
- kasvisliemijauhetta
- pieniä suklaamunia
- persiljan siemeniä
- sokeriherneen siemeniä
- reseptit sipulipiirakkaan ja mämmikakkuun

Vaniljasokeria kuluu kokoajan, laitan sitä melkein kaikkiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin enemmän tai vähemmän. Kasvisliemimaustetta meillä on yleensä kuutioina, mutta jauhe voisi olla jopa parempaakin koska sitä on helpompi annostella ja se liukenisi helpommin, tätä on siis kiva kokeilla.
Nämä suklaamunat tulivatkin tarpeeseen, meinasin nimittäin jäädä ilman niitä vaikka ostinkin niitä pariin otteeseen mutta joku muu ehti ne aina mutustella. :D
Siemenet ovatkin nyt ajankohtaisia ja tunnustaudun olevani myös viherpeukalo. Orvokitkin tuli jo ostettua ja istutettua, ja parveke alkaa olla kesäkunnossa ja sinne kylvän laatikoihin yrttejä ja salaattia, usein minulla on ollut myös joko minitomaattia tai jokin paprikalajike siellä ruukussa kasvamassa. :) Käytän tuoreita yrttejä ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä niitä kuluu paljon, suosikkejani ovat basilika, persilja ja ruohosipuli. Parvekkeemme on vaan harmillisen pieni ja sinne tulee melko huonosti valoa, mutta onneksi vanhempieni luona riittää pihaa ja puutarhaa minullekin hoidettavaksi.
Sipulipiirakasta olenkin kuullut ja sitä pitää testata joku kerta! Pidän sipulista ja sitä yleensä onkin lähes kaikkialla ja reilustikin, joten uskoisin että tämä sipulipiirakka olisi mieleeni.

Minun parini tällä kierroksella oli Jauhopeukalon keittiöstä. Minä taasen lähettelin paketteja Suloiselle myrkynkeittäjälle. Kiitos paketeista ja resepteistä parilleni! ♥ Harmillisen huonosti olen vaan ehtinyt leipomaan ja kokeilemaan ohjeita, mutta sopivan hetken tullen näitä tulen testaamaan kyllä. Ja toivottavasti oma parini on pitänyt saamistaan paketeista ja niistä on kenties saanut uusia ideoita ja vinkkejä. :)

Aion nyt pitää taukoa SLY -ringistä ainakin seuraavan kierroksen, sillä opinnoissa alkaa kevään loppurutistus ja kesä meneekin sitten alan töissä, sain nimittäin kesätöitä konditoriasta.
Varmastikkin tulen taas myöhemmin palaamaan mukaan kuvioihin. Aurinkoista kesän odotusta SLY -rinkiläisille! :)

3 kommenttia:

  1. Ihanan paketin olet saanut ja ihania siemeniä =)

    VastaaPoista
  2. Mämmikakku kiinnostaa, en ole koskaan maistanut!

    VastaaPoista
  3. Tulee jo kovin keväinen olo tuosta paketistasi...kasvimaata tarvis varmaan mennä jo kohta kääntämään itse kunkin! Olet saanut ihanan kesätyöpaikan. Työniloa!

    VastaaPoista