15. joulukuuta 2011

Cars-kakku lastenkutsuille


Tämä kakku oli Väinö-pojan 2-vuotis juhliin, ja kakku toteutettiin tällä hetkellä hyvin suositun Cars -teeman mukaan.

Kakkupohja oli tavallinen 8 munan sokerikakkupohja halkaisijaltaan 28cm vuoassa, kostukkeena vaniljasokerilla maustettua maitoa.
Väleissä oli kahta eri moussea; mansikkamoussea tuoreista mansikoista, sekä valkosuklaamoussea, pikku-sankarin makumieltymyksien mukaan. Itse kaipasin kyllä jotain pureskeltavaa ja suutuntumaa, esim. valkosuklaamoussen päälle mansikan palasia, mutta lopputulos olisi saattanut olla liian makea. Mutta tämä kakku olikin pienien ehdoilla tehty.
Kakussa oleva Cars -kuva on syötävä kakkukuva, joka vain laitetaan kakun päälle. Alle joko kreemiä (kuten tässä kakussa kauttaaltaan) tai kermavaahtoa, jotta kuva pehmenee leikattavaksi ja asettuu paikoilleen. Nämä kakkukuvat ovat mielenkiintoinen tuttavuus, ja valikoimaa niissä on runsaasti. Tämä, ja paljon muita kakkukuvia löytyy Bake&Party:sta.
Kermavaahto on Flora Vispiä, jämäköitettynä vaniljakreemijauheella, ja värjätty Wiltonin vaaleansinisellä pastavärillä. Väri lähti taittamaan aika reilustikkin vihreään, koska vaniljakreemijauhe muuttaa vispikerman sävyä keltaiseen, kuohukerman suuntaiseksi.

***

Pohja:
8 munan kakkupohja

Kostutus:
vaniljamaitoa

Täytteet:
1 x mansikkamousse
1 x valkosuklaamousse

Kreemi:
1 x sokerikreemi

***

Jälkikäteen tämän kakun kohdalla ilmeni useampi asia jotka tekisin nyt aivain toisin.
Ensinnäkin, 8 munan pohja oli turhan suuri, ja kakkupohja olisi pitänyt jakaa useampaan kuin kolmeen levyyn, ne jäivät turhan paksuiksi, ja kakku alkoi jo nyt olemaan melkoisen korkea.
Kostutusta tämä olisi tarvinnut reilusti enemmän, en vaan koskaan tahdo uskoa noita laskelmia miten paljon nestettä kakku imaisee...
Pursotuksetkin olivat mielestäni tökeröt, kun vatkasin ja pursotin kerman vasta paikanpäällä kauheassa kiireessä ja suorituspaineita lisäsi työskentelyäni seurannut useampi silmäpari. Lisäksi alkuperäisenä ajatuksena oli pursottaa kakun päällä olevaan tilaan semmoista ketjua, joka olisi nätimmin täyttänyt tuota tyhjää tilaa kakun reunan ja kuvan välissä. Mutta eihän tässä vielä ammattilaisia olla, mutta kokoajan lähempänä sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti