13. kesäkuuta 2012

Margitin 30-vuotiskakku


Tässä yksi aamupäivä tuli tutultani yhteydenotto että olisi tarvetta kakulle. Tämä tuli h-hetkeä edeltävän päivän aamuna eli kakun suunnittelun ja toteutuksen kannalta melko myöhään, mutta onneksi minulla oli vapaata ja oli vielä ajallisesti mahdollisuus tämä toteuttaa. :)
Kakun toteuttaminen ei kuitenkaan ole aivan yksinkertaista, täytyy nimittäin tehdä raaka-ainehankinnat ja erikoisempia tarvikkeita joutuu yleensä hakemaan erikoisliikkeistä, ja ne voivat olla vaikka loppu juuri silloin. Lisäksi kakun valmistus jakautuu useammalle päivälle; ensimmäisenä pohjan paisto (kääretorttupohjat tosin voi käyttää melkein heti jäähdyttyään), toisena kakun kostutus ja täyttö ja yöksi jääkaappiin vetäytymään, ja sitten kolmantena päällystäminen ja koristelu. Ja erilliset koristeetkin kuten kukat pitää tehdä etukäteen.

Toivomuksina oli että kakussa olisi sankarittaren lempiväriä eli liilaa (joka oli myös juhlien pukukoodina), kakku olisi vähälaktoosinen, ja sitä riittäisi ruokailun jälkeen noin 50:lle henkilölle. Muuten sain vapaat kädet toteutukseen. Täytteeksi tuli sekamarjahilloa ja vaniljamoussea, ja näin kakun sisälle muodostui myös liilat raidat.

Kakku lähti kotoani pursotuksia vaille valmiina, reunoilla reunakalvot ja säädettävä reunavuoka tukemassa kakkua. Pursotin kakun paikanpäällä, ja se ei ollutkaan mikään niinsanotusti piece of cake, kun tämä tapahtui ravintolan keittiössä jossa oli ensinnäkin hiostavan kuuma, ja täysi hälinä päällä. Tuo kuumuus teki tietenkin kerman pursotuksesta haastavaa ja oli vaikea saada aikaan nättiä jälkeä kun tuntui että kerma lähtee valumaan. Toinen juttu oli se, että olen huono keskittymään kun työtäni seurataan ja kun on ihmisiä muutenkin samassa tilassa, tulee suorituspaineita... Pursotusjälkeen en siis ole ollenkaan tyytyväinen, hieman perfektionisti kun olen.

Mutta kakku oli kelvannut ja kerännyt kehujakin, niin sehän on tärkeintä. :)

***

Pohja:
4 x kääretorttupohja

Kostutus:
n. 7 dl maitoa

Täytteinä:
1,2 kg sekamarjahilloa
4 x vaniljamousse

Kreemi:
1 x sokerikreemi (vain päälliosaan marsipaanilevyn alle)

Koristelu:
1 pkt = 250 g Fun Cakesin liilaa marsipaania
ruusut ja lehdet sokerimassaa
teksti valkosuklaata

Pursotukset:
 4 pkt = 1 L Flora Vispiä (+vaniljakreemijauhe)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti