4. kesäkuuta 2012

Juhlava mansikkakermakakku


Tämä kaunokainen oli tilauskakku ystäväni 30-vuotisjuhliin. Hän halusi nimenomaan mansikkakermakakun, eikä mitään kovin makeaa sellaista. Kakun täytteiksi valikoitui sitten tuoreista mansikoista tehty mousse, ja täytteen alle levitin Lime Curd -tahnaa, joka sopii mansikan kanssa oikein hyvin. Lopputulos ei ole liian makea ja Lime Curd tuo raikkaan säväyksen. Kakku oli pyynnöstä vähälaktoosinen.

Mansikat saa ladottua kuvan mukaisesti valikoimalla suht samankokoisia ja muotoisia mansikoita, ja leikkaamalla ne pystysuunnassa koosta riippuen kahdeksi-neljäksi siivuksi. Kakun reunimmaineseen kierrokseen laita näitä mansikoiden reunapaloja leikkauspinta kakkua vasten, näin saat ladottua mansikkasiivut tuettuina näihin. Sitten vaan kierros kierrokselta ladotaan näitä mansikkasiivuja niin että mansikkasiivun kärki on aina kahden alemman keskellä. Ei se niin vaikeaa ole, ja lopputulos on hyvin näyttävä.

Tämän pursottelin pienessä kiireessä, kun olin itse lähdössä matkalle melkeinpä samalla oven avauksella kun kakkua haettiin, mutta siihen nähden sangen onnistunut lopputulos ja nätit pursotukset. Olisihan ne pursotukset voineet yhtä nätisti onnistua kondiittorikoulun pääsykokeissakin... ;)

***

Pohja:
8 munan sokerikakkupohja 24 cm vuoassa

Kostutus:
4 dl vaniljamaitoa

Täyte:
1 prk Lime Curd -tahnaa
2 x mansikkamousse

Päällä:
n. 500 g mansikoita
hyytelösokerikiille

Pursotukset:
1 prk Flora Vispi + 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti