26. elokuuta 2012

Salama McQueen 3D -kakku


Tämä Salama McQueen -kakku meni ystäväni Miran Väinö-pojan 3-vuotisjuhliin. Väinö oli tänäkin vuonna toivonut Cars -aiheista kakkua, ja puhelimessa Väinö kertoi minulle että hän tahtoisi kakkuunsa mansikoita, banaania ja mustikoita. Täytteeksi tein siis moussea johon tuli reilusti mansikoita, mustikoita sekä banaanipaloja.

Kakun muotoilin kääretorttupohjista. Ensin leikkasin 3 auton kokoista levyä, ja sitten samanlevyisen kapean kaistaleen, sekä n. puolikkaan auton kokoisen levyn. Nämä kokosin niin että ensin täytin ja kostutin kaksi isoa väliä eli kolme pohjaa, päällimmisen pohjan päälle laitoin pienelle alueelle täytettä, siihen sen pienen palan, päällystin tämän täytteellä ja laitoin viimeisen palan kaarevasti täytteen päälle.

Päätin tässä kakussa kokeilla helpompaa keinoa kakun tasoittamiseen ja eristeeksi sokerimassan alle, nimittäin kermavaahtoa jossa vaniljakreemijauhetta. Olen tähän asti aina käyttänyt sokerikreemiä, ja voin kertoa sen levittämisen olevan koko kakun tekemisen inhottavin vaihe ja kävyn kärvähtäminen on hyvin lähellä joka kerta.
Olen pelännyt että kermavaahto olisi liian kosteaa ja massa lähtisi sulamaan, mutta sehän käyttäytyi oikein hyvin. Oli helppo ja nopea levittää kakun päälle, ja sokerimassa asettui hyvin eikä lähtenyt sulamaan. Jatkossa varmastikin suosin tätä vaihtoehtoa.

Kakku onnistui siis kaikinpuolin hyvin, ongelmatilanteita ei tullut ja sitä huomaa kehittyvänsä tässä hommassa. Erityisesti sokerimassan/marsipaanin käsittely ja päällystämisen lopputulos on asia, joka tuntuu paranevan kerta kerralta. Toki jotkut kakut ovat hankalamman muotoisia, ja kyllä noissa massoissakin on eroja, mutta tekemällä sitä kuitenkin parhaiten oppii. :)

***

Pohja:
1,5 x kääretorttupohja

Kostutus:
n. 3 dl marjamehua

Täyte:
1 prk = 250 ml Flora Vispiä
1 prk = 200 g Sunnuntai rahkavalmiste Vanilja
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
250 g mansikoita ja mustikoita
1 pieni banaani

Kreemi sokerimassan alle:
Flora Vispiä + vaniljakreemijauhetta

Päällinen:
2 pkt = 500 g punaista vaniljanmakuista sokerimassaa (FunCakes) 
mustaa, keltaista, valkoista, vaaleansinistä sokerimassaa
oranssia pastaväriä maalaukseen (Wilton)
elintarvikeliimaa osien kiinnittämiseen

1 kommentti:

  1. Wau upea luomus :) itse en ole vielä uskaltanut kuin kerran päällystää pienen koe kakun sokerimassalla :D

    VastaaPoista