7. elokuuta 2012

SLY20: Elokuun paketti!


Viikkoni alkoi mukavasti kun postiluukusta tuli lappunen että Postissa olisi paketti noudettavissa. Lähdin sitä noutamaan ja samalla tekemään pienen asiointikierroksen, ja täytyy myöntää että olin jo metroa odotellessa nakertamassa pakettia auki, malttamaton kun olen. Ja voi elämän kevät mitä kaikkea mukavaa sieltä paljastui! SLY-parini on selvästikin lukenut infolomakkeesta mieltymykseni ja voisin sanoa että myös ajatukseni. ;)

Pakettini sisälsi:
- iso tölkki säilöttyjä hapankirsikoita
- pakastusrasioita
- vaniljatanko
- kaakaotomusokeria
- pussi kurpitsansiemeniä
- kissalle 10-pack herkkutikkuja
- kirsikkapuun siemen joka laitettu multaan
- reseptejä, sekä Dr. Oetkerin reseptivihkonen
- kortti sekä kirje

Parini on kyllä aivan ihanan paketin osannut koota, olen erittäin kiitollinen tästä. ♥
Säilötyt kirsikat ovat pelastus talvella, kun tuoreita ei ole saatavilla, näitä voi käyttää leivonnassa tuoreiden sijaan, ja pääsee talvisinkin nauttimaan kirsikkaherkuista. Pakastusrasiat tulevat tarpeeseen, vadelmat ovat vielä keräämättä. Vaniljatangolla voisin tehdä itse vaniljasokeria, sen suurkuluttaja kun olen. Kaakaotomusokeria en olekkaan aikaisemmin kokeillut, tästä voisin kehitellä jotain koristusta tai kuorrutusta. Kurpitsansiemeniä voisin kokeilla sämpylöiden päälle, tai salaattien joukkoon kuten SLYni ehdotti. Kissani Sirius meni aivan pähkinöiksi, kun paketista paljastui näitä herkkutikkuja, ja vielä hänen lempparimakuaan.

Ei, se ei ole Ilmestyskirjan Peto, se on kissani Sirius Mortus,
ja hän tekee tikusta selvää alta aikayksikön.

Ja miten ihana ajatus tämä kirsikkapuun siemen! Toivotaan, että siitä joku päivä kasvaisi minulle oma kirsikkapuu. Tässä etsinkin vinkkejä sen kasvattamiseen, katsotaan laitanko sen talvehtimaan ulos (ns. kylmettäminen) ja keväällä sitten se lähtisi kasvamaan, vai lähdenkö sitä idättämään suoraan tästä.

Mukana oli myös reseptejä, joista kolme oli kirsikka-aiheisia. Yksi näistä oli Schwarzwaldin kakku, jonka tunnen mutten ole vielä tullut tehneeksi. Toinen oli ricottajuusto-kirsikkapiiras, hieman juustokakkutyyppiseltä vaikuttava, ja tätä aion kokeilla pian. Kolmas ohje oli kääretorttumaisen, marsipaanipäällysteisen leivonnaisen ohje, jossa kääretorttulevyyn ripotellaan kirsikan paloja ennen paistoa. Tämä olikin hyvä idea jota voisi hyödyntää muidenkin marjojen ja hedelmien kanssa. Neljäs ohje oli yrttisten vihannesämpylöiden ohje, jota kokeillaan kun seuraavan kerran sämpylöitä teemme.

Kiitos kaunis Salaiselle Leivontaystävälleni!

8 kommenttia:

  1. Hyvin on pakettia kootessa ajateltu sinua... Ihana idea tuo kirsikkapuu ja varmasti oli pakettu hyvin että tuli ehjänä perille :) Kissakin sai ihania herkkuja ja oli pakko laittaa tuo kissa kuva tuonne blogiin ja siitä linkki tänne ;)

    t:Redrose-Emo

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla että pidit paketista! Ja voi miten suloinen kuva kissastasi :DD

    Täytyy kyllä myöntää että pieni paniikki takamuksissa on ollut nämä muutamat päivät, mitä paketti oli postin hallussa - sen suhteen että tuleehan kirsikkapuu purkki yhtenä palasena ja mullat sisällä sinulle asti.Se olisikin ollut melkonen yllätys, kun mullat ois levinny pitkin pakettia :DD

    VastaaPoista
  3. ups, edellisen kommentin kirjoitti siis salainen leivontaystäväsi! <3

    VastaaPoista
  4. Miten monipuolinen paketti: kissanomistajana olen onnellinen kisujesi puolesta paketin sisällöstä...

    VastaaPoista
  5. Valloittava kuva Siriuksesta :)

    VastaaPoista
  6. Voi, ihania kuvia! Ja mikä paketti. Tuohan kirsikkasiemen, ihana idea!
    Miten tehdään vaniljasokeria itse? (minäkö tyhmä, en kai)

    VastaaPoista
  7. Olen nähnyt ohjeita että laitetaan purkkiin tavallista kideosokeria ja sinne vaniljatangon siemenet ja itse vaniljatanko, ja se saa sitten maustua itsestään, ja sokeria voi aina välillä lisätä purkkiin ja näin saataisiin ehtymätön vaniljasokerilähde. :D Joissain ohjeissa vaniljatanko on hienonnettu sokerin sekaan kokonaan. Tätä pitäisi tosiaan kokeilla, vaniljasokeria kun kuluu minulla melko runsaasti. :)

    VastaaPoista