2. joulukuuta 2012

Koulussa: Työpajat 24.11.2012

Meillä oli ylimääräinen koulupäivä lauantaina 24. marraskuuta, kun meillä oli ollut viikon mittainen syysloma. Lauantaiksi oli järjestetty erilaisia työpajoja; joulutorttupaja, piparipaja, joulukorttipaja, pienten suolaisten tarjottavien paja, sekä karkkien ja marmeladien paja. Itse osallistuin tähän karkit ja marmeladit -pajaan, jossa osallistujien kesken valmistimme erilaisia jouluisia makeisia.

Valmistimme:
- riisisuklaita
- daimia
- jääsuklaata
- rocky road -paloja
- nekkuja
- erilaisia marmeladeja
- kirpeän omenan makuista vaahtokarkkia

Itse olin keittelemässä nekkujen massaa, ja se "ei mennyt niinkuin Strömsössä" niinsanotusti; se sokeri-siirappi-kermaseos keksi siinä keitettäessä yhtäkkiä kiehua kunnolla yli, ja kuumalle levyhellalle joutuessaan se kärysi oikein kunnolla ja melkein saimme aikaiseksi syksyn ensimmäisen palohälytyksen. Olin kyllä kokoajan sen ääressä ja sekoittelin puuhaarukalla sitä, mutta se vain tuli sieltä vauhdilla ylös. Onneksi opettajamme kuitenkin ehti ajoissa juosta valvomoon ilmoittamaan asian ja tämän luokan hälyttimet kytkettiin pois päältä ja tuuletimme luokkaa, eikä koko koulu joutunut ulos seisoskelemaan meidän keitosten takia. ;)
Sain kuulla vinkin kuinka estää nekkumassan ylikuohuminen: pidä astia vettä lähettyvillä, ja jos seos lähtee kuohumaan niin pirskauttaa sormilla vettä siihen, ja tämän pitäisi laittaa se aisoihin. Seos on myös siitä katala että kun se kuohumaan lähtee niin sitä ei sitten pysäytä muuten mikään, ja hellalta sivuun siirtäminen ei enää pelasta tilannetta.

Mutta pajoissa saimme aikaiseksi monenlaista, ja kokoonnuimme lopuksi kaikki eri pajojen osallistujat yhteen ja herkuttelemaan aikaansaannoksillamme. Tapahtuma oli oikeasti tosi kiva, vaikka joutuikin lauantaiaamuna nousemaan tavallista aikaisemmin, mutta kyllä mielelläni tulen kouluun joku lauantai jos saan pitää viikon mittaisen syysloman sen aiemman kahden päivän sijaan. Lisäksi tässä oli se kiva puoli, että tutustui muiden luokkien oppilaisiin, koska kuitenkin pyörimme samoissa tiloissa. Tämmöisiä voisi olla useamminkin!

Ja tässä muutamia kuvia karkkipajan tuotoksista:

Riisisuklaita

Rocky Roads

Nekkuja

Mustaherukka- sekä ananasmarmeladeja

Etsi pääkallo! :D

Päivän aikaansaannokset tarjolla

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Kivoja koulupäiviä sulla! :D

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä oikea herkkupöytä.

    Tekevälle sattuu.. hyvä kun savustui nekut nyt niin sait hyvät vinkit eikä sitten joskus kun ketään ei ole apuna ja kiire painaa päälle :)

    VastaaPoista