22. joulukuuta 2012

Aapinen -kakku (gluteeniton)


Tämä kakku lähti opettajaksi valmistuneen Jaanan kahvipöytään. Toiveena oli Aapis-aiheinen kakku, jossa olisi Aapiskukko karttakeppinsä kanssa, muuten sain vapaat kädet toteuttaa kakun.
Googlailin Aapisten kuvia, ja löysin kuvia tämän värisestä ja tyylisestä Aapisesta, sekä perinteisestä puna-keltaisesta Aapisesta, ja mietin pitkään kumpi olisi tyylikkäämpi. Päädyin kuitenkin tähän väriin joka olisi hieman aikuisempi, ja tämä (valmiiksi tämän värinen) turkoosi massa oli väriltään niin houkutteleva.

Kakun tuli olla gluteeniton, ja jälleen toivottiin täytteeksi sitruuna-lakritsia. Paistoin gluteenittoman 6:n munan kakkupohjan säädettävässä suorakaiteen muotoisessa reunavuoassa. Marsipaanin alle laitoin voikreemiä, koska kakku oli matkustamassa hieman kauemmaksi, ja voikreemi on parempi kosteuseriste ja jämäköittää kakun reunoja.
Kirjaimet otin muotilla massasta, mutta kukon päädyin maalaamaan pastaväreillä turkoosin massan pintaan, ja se onnistuikin ihan mukavasti vaikka vapaalla kädellä teinkin, siinä välissä mallikuvaa muutaman kerran vilkaisten. Tästä tuli ihan hieno, vaikka aikaa ei mitenkään tuhottomasti ollut, ja ideana tämä sopii opettajaksi valmistuvalle todella hyvin.

Onnittelut valmistumisesta Jaana!

***

Pohja:
6:n munan sokerikakkupohja gluteenittomana

Kostutus:
3 dl Spriteä

Täyte:
1 prk Lemon Curdia
2 x lakritsimousse

Kreemi:
2 x voikreemi

Päällystys:
250 g = 1 pkt FunCakes turkoosia marsipaania
valkoista massaa
kukon maalauksessa käytetty Wiltonin pastavärejä

2 kommenttia:

 1. Uuden vuoden taian tein, sen sylissäni ulos vein.
  Tuulen mukana sinulle heitin, pehmeillä toiveilla hellästi peitin,
  ettei särkyisi taika, vaan tulisi onnekas aika tästä vuodesta ihan uudesta!
  Hyvää Uutta Vuotta 2013!

  VastaaPoista
 2. Mielettömän upea kakku! Pakko olis tehdä joskun tällainen... kun vaan aika riittäis.

  VastaaPoista