1. tammikuuta 2013

Royal -kääretorttukisa: The Ultimate Fail

SLY-ringissä meille tarjoutui mahdollisuus osallistua Royal Chef Vesa Parviaisen luoman reseptin testaamiseen sekä kilpailuun. Royal toimitti meille tarvittavat suklaat postitse, sekä reseptin. Päätin tehdä tortusta jouluhalon, ja koristella sen yksinkertaisesti tomusokerilla ja suklaahiutaleilla.

No nyt ei mennyt niinkuin Strömsössä.

En tiedä mikä meni vikaan. Olinko liian hätäinen kun kiireessä tätä viimeisenä kilpailupäivänä, ennen matkaanlähtöä väkersin? Olisiko rullan kannattannut jähmettyä kylmässä ennen kuorruttamista ja viimeistelyä? Menikö kuorrutteen kanssa jokin vikaan?

Kaikki meni ihan hyvin siihen asti, kun olin rullannut tortun, ja ryhdyin valuttamaan kuorrutetta sen päälle. Kuorrute ei vaan tahtonut pysyä tortun päällä, vaan valui reunoja pitkin alas ja levisi tarjoiluastialle. Kuvioin kuorrutteen muistuttamaan puun pintaa, ja laitoin hetkeksi kylmään että kuorrute jähmettyisi. No, sitten aloin isolla paletilla sitä siirtelemään uudelle alustapaperille ja lautaselle kun edellinen oli törkeän näköinen kuorrutteen levittyä yli, ja siinähän tämä koko möhkäle levisi pahemmin ja halkesi pituussuuntaan kahtia. Siinä vaiheessa löin hanskat tiskiin enkä enää edes yrittänyt pelastaa tilannetta.

Ohjeita noudatin orjallisesti enkä sooloillut, tosin pohja käskettiin rullaamaan pyyhkeeseen ja tätä vaihetta en ymmärtänyt mitä siinä tarkalleen ottaen haettiin. Pitikö pyyhe jäädä rullan sisään (no ei kai?) vai käyttää pyyhettä apuna  rullaamisessa kuten leivinpaperia? Miksi?
Samaisella ohjeella on kuitenkin muut onnistuneet.

Mitä nyt tuota maistoin, niin täytteen maku ja koostumus oli hyvä, samoin pohjan. Kuorrute taasen oli mielestäni liian löysää, vähentäisin kerman määrää ja seoksen pitäisi hieman jäähtyä ettei se valuisi kakun päältä pois. Kuorrute valmistettiin tummasta suklaasta ja on melko voimakkaan makuista jopa minun makuuni vaikka tummasta suklaasta pidänkin. Suosittelisin antaa tortun levätä ja jähmettyä eri työvaiheiden välissä.

Mestaritkin joskus epäonnistuvat, kai sitten minäkin. :D

5 kommenttia:

 1. Oli tosiaan kumma se pyyhkeeseen rullaaminen, en oikein itsekään käsittänyt että mitä sillä haettiin. Täällä kuorrutetta jähmetettiin useita tunteja, koska oli tosiaan niin löysää... :( Ja siltikin tuntui että lisäjähmettäminen ei olisi ollut haitaksi.

  VastaaPoista
 2. Mulla taas se pyyhkeeseen kääriminen oli jotenkin hyvä juttu. Mulla ei kyllä koskaan oo onnistunut kääretortut. Syytän kaasu uunia, koska se ei paista noin pienessä ajassa pinnalta tarpeeksi, niin se jää pehmeeksi ja tarttuu joka paikkaan.

  Mä kyllä boikotoin ko. haastetta (en siis SLY:tä ollenkaan!), koska se oli alunperin hoidettu Royalin puolelta ihan perseelleen. Ohjeessa kyseenalaisia juttuja, suklaita liian vähän alkuunsa ja sit kun sai kaikki suklaat on sitä niin paljon etten nää mitään järkeä, että sitä tungetaan niin monta patukkaa kääretorttuun. Suklaista kyllä, mutta todellako niin perkelesti? Yritetäänkö sillä saada suklaan myynti nousuun?

  VastaaPoista
 3. Meillä kaikilla on varmasti joskus bad baking day. Hyvä kuitenkin että kääretortun maku oli maistuva.

  VastaaPoista
 4. Tekevälle sattuu -kätevällekin! -se on meikäläisen motto useimmiten kun jotain kummallista tapahtuu. Oli totta, että tuo jähmettyminen työvaiheiden välissä on hyvä homma!

  VastaaPoista
 5. Blogistani löytyy sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista