24. tammikuuta 2013

SLY21: Tammikuun paketti!


SLY21-kierroksen viimeisten pakettien ja paljastusten aika oli nyt tammikuussa. Nopeasti se 3 kuukautta taas meni!  Hain paketin tiistaina postista koulun jälkeen, ja näpersin sitä auki jo bussipysäkillä.

Paketista löytyi tässä kuussa:
- tölkki kondensoitua maitoa
- paistonkestävää omenamarmeladia
- luomu ruokosokeria
- vaniljatanko
- Keisarin Morsian -irtoteetä
- maailman hienoin pin-up henkinen tiskiharja jossa kirsikoita (!!!)
- pinkit silikoniset nuolija ja suti
- Pez -vekotin sekä niitä pastilleja
- kirje ja ohje erikoiseen omena-timjami-pullaan

Paketista löytyi siis jälleen hyviä ja hyödyllisiä raaka-aineita, ja näistä useampaa voi hyödyntää paketin reseptissä. Teestä olikin vihjailuja viime paketista, ja tämä Keisarin Morsian on yksi suosikeistani. Ja tuo tiskiharja, vähänkö ihana! Juuri eilen totesinkin tiskatessa että olisi varmaan taas aika ostaa uusi. Ja keittiövälineitä ei ole koskaan liikaa, on vain liian vähän tilaa, mutta sekin ongelma ratkeaa yleensä IKEA-reissulla (kuten minä tein ja ostin matalan kirjahyllyn keittiöön jotta saan leivontatarvikkeitani ja raaka-aineita mahtumaan jonnekkin)! ;)
Minulla oli siitä kurja lapsuus ettei minulla koskaan ollut tommoista Pez-konetta jonka sisälle ne karkit laitetaan ja naksautellaan yksi kerrallaan, pastilleja joskus jostain laivalta sain mutta eihän ne ole läheskään yhtä hyviä ilman tätä väkertämistä koneen kanssa. No nyt on ja tiedän mistä kaikki puhuvat kun muistelevat tuota ilmiötä. Tämä naksuttelu on koukuttavaa, nyt pitäisi löytää lisää näitä pastilleja. :D
Paketti oli siis jälleen hyvin mieleinen ja sai hymyn korviin. Kiitos! ♥

Salaiseksi leivontaystäväkseni paljastui Tekila's Bakeryn Kirsi, joka asuukin ihan naapurissani (tyyliin kilometrin-parin säteellä) ja oli pohtinut mahdammeko tuntea jotain kautta tai olemmeko törmänneet. Kirsi kertoi kirjeessään miettineensä josko sopisimme tapaamisen tässä lähiaikoina, ja minusta se olisi kyllä mukava idea. :)

Olisi kyllä hauska tavata muitakin SLY:läisiä ja leivonnasta innostuneita, joskus voisimmekin järjestää jonkin piknik-miitin? Ja Marian Pienen Leipomon Marian kanssa olemmekin vähän miettineet semmoisten sokerimassatalkoiden pitämistä, että jokainen halukas voisi osallistua tämmöiseen tapaamiseen (Helsingissä) jossa hyödynnettäisi kotoa löytyviä ylijääneitä sokerimassoja ja marsipaaneja koristeiksi, ja kenties voisimme toisillemme opettaa uusia juttuja. Tästä varmaan olemme kuulolla ja kunhan sopiva tila löytyy ja löydämme sopivan päivämäärän niin informoimme kiinnostuneita sitten.

SLY21-kierroksella minä lähettelin Salaisena LeivontaYstävänä paketteja viime kierroksen emolle, RedRoselle. Ja kyllä, kierrokselle 22 on ilmoittauduttu! Tämä on aivan hurjan hauskaa hommaa, ja on mukavaa keksiä juttuja paketteihin ja lukea kuinka toinen on siitä ilahtunut ja inspiroitunut, ja on toki kutkuttavaa itsekin aina odotella pakettia ja pohtia kuka niitä mahtaa lähetellä. Ja saa uusia reseptejä sekä vinkkejä, ja tulee kokeiltua uusia raaka-aineitakin.

6 kommenttia:

 1. Hienoa, että paketin sisältö oli mieluinen! Oli vähän arpomista mitä mahtuu pakettiin, kun postissa ei ollut tuon suurempia laatikoita...Onneksi oleelliset mahtui!

  Tapaamisesta puheen ollen meillä on ollut Marian kanssa puhetta tapaamisesta, joten tervetuloa mukaan! Laitatko vaikka mailia niin kaivelen sinut Facesta tai muualta vastaavasta niin sovitaan jotain :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavan paketin oletkin saanut =) vitja kun asuisin lähempänä hesaa niin pääsisin tapaamiseen mukaan (asun keski-suomessa). Ihanaa että olit parini ja osasit lähettää ihania paketteja, harmi kun en ole kerennyt enemmän niistä leipomaan kun uusi työ jotenkin vienyt voimia/aikaa leipomisesta, ennen kun oli kotona koko ajan niin helpommin pystyi leipomaan milloin vain :D

  Mukavaa talven jatkoa ja kevään odotusta =)

  VastaaPoista
 3. Onpa kyllä ihana paketti, ja ihastuttavia kaikki nuo keittiövälineet :D Sly- miitti kuulostaa kanssa tosi hauskalta idealta! Monesti sitä on itsekin miettinyt, että millaisiahan ihmisiä täällä ruutujen takana oikein mahtaa olla :) Vaikka itselläkin on kyllä Oulusta aikamoinen matka, mutta jos sitä sattuisi samoihin aikoihin vierailemaan vanhempien luona sielä etelässä niin silloin onnistuisi itselläkin olla mukana :)

  VastaaPoista
 4. Tuommosella tiskiharjalla tiskaaminenkin voisi jo tuntua mukavalta puuhalta :D ehkä....

  miitti olisi mukava kyllä

  VastaaPoista
 5. Ihana tiskiharja :D Silikonisudit ovat kyllä parhaita, alkuun oli kyllä totuttelemista. Nuolijoita ei ole koskaan liikaa. Hieno paketti :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin ihastuin muiden tavoin tuohon tiskiharjaan! Magee...luomuruokosokeri olisi kyllä myös mukava tuttavuus omassakin kaapissa ja käytössä...

  VastaaPoista