6. huhtikuuta 2014

Koulussa: 3. jakson yhteenveto (2. lukuvuosi)

Aika kuluu kuin siivillä ja opinnot ovat jo näinkin pitkällä, ja mallillaan. :)

Jaksolla suorittamani opinnot:
4 ov Osaajana ammatissa -teemaa
3 ov äidinkieltä (AI2, AI3, AI4 -kurssit)
1 ov matematiikkaa (MA3 -kurssi)
1 ov Venäjän alkeet (valinnainen)

Jakson vaihtuminen tapahtui melkolailla lennosta, koska jatkoimme tätä "Osaajana ammatissa" -teemaa myös 3. jaksossa. Eli nämä "perustamamme" yritykset jatkoivat toimintaansa niin että kaikki olivat vuorollaan "pomoina". Tästä kokonaisuudesta olen kirjoittanut tarkemmin tuohon 2. jaksoa käsittelevään postaukseen.
Jakso jakautui melkolailla niin että ensimmäiset 4 viikkoa olimme leipomotiloissa tekemässä näiden omien yritystemme tuotteita, ja toiset 4 viikkoa olimme sitten pelkästään näiden ns. yhteisten aineiden opetustiloissa koulun yläkerrassa.
Minulla oli taasen ihan oma lukujärjestys ja pieniä järjestelyjä siinä. Tunteja meni hiukan päällekkäin muttei onneksi tullut pahemmin mitään hyppytunteja, ja joukossa oli paljon lyhyitäkin päiviä.

Suoritin tässä samalla useamman kurssin äidinkieltä. Tein itsenäisesti tehtäviä, sekä istuin eri ryhmien äidinkielen tunneilla mukana aina tilaisuuden tullen. Myös tämä blogin pitäminen toi lisäpisteitä ja edisti opintosuoritusten syntyä.
Äidinkielen 4. -kurssiin kuului myös portfolion tekeminen opinnoista. Me emme tee siis varsinaista opinnäytetyötä, vaan portfolio korvaa sen. Minä en tee portfolioa PowerPoint tai Google Docs -esityksenä kuten muut opiskelijat, vaan tämä blogini sisältää portfolioni. Olisin kuitenkin tännekin raportoinut aina opinnoista samaan tapaan kuin mitä portfolion pitää pitää sisällään ja laittanut kuvia, joten opettajat sekä koulutusalavastaava totesivat ja myönsivät minulle luvan että portfolioni on tässä blogin muodossa.

Minun piti suorittaa yksi valinnainen kurssi ja valitsin venäjänkielen alkeet. Tämä oli nappivalinta, koska ensinnäkin saan todistuksen venäjänopinnoista ja alkeiden osaamisesta, ja muutenkin kurssi oli mielenkiintoinen ja meillä oli hyvä ja innostava opettaja. Toivon voivani jatkaa venäjänopiskelua jossain vaiheessa.

Seuraava jakso sisältääkin taas 1. jakson aikana tehtyjen erikoistöiden tapaisia suklaa- sekä sokeritöitä, sekä olisi taas 4 viikkoa työssäoppimista luvassa.

1 kommentti:

  1. Hei, on hauska lueskella näitä Koulussa-osioita :)
    t: SLY parisi tulevalla kierroksella ;)

    VastaaPoista