18. toukokuuta 2012

Äitienpäivän suklaa-kirsikkakakkuÄitienpäivä oli jälleen hyvä syy leipoa kakkua, ja tässä kakussa toteutinkin monta eri kokeilua. Ensinnäkin, tämä oli ensimmäinen kerroskakkuni. Toiseksi, kokeilussa oli lupaava suklaakakkupohjan ohje joka mielestäni on pientä hienosäätöä vaille erinomainen. Ja kolmanneksi, tämmöisen hanami -henkisen kakun jossa inspiraationa ovat kukkivat kirsikkapuut, olen jo pitkään halunnut tehdä, ja äitienpäivä sopi tälle kakkuidealle hyvin, ja juuri nyt kirsikkapuut kukkivatkin.

Kakku on siis koottu kahdesta eri suklaakakkupohjasta; normaalista 4:n munan pohjasta 24 cm:n vuoassa, ja tarpeeksi pienen vuoan puutteessa toinen pienempi kakkupohja paistui teräskattilassa, ja onnistui siinä aivan loistavasti. Kumpikin pohjakerros on leikattu kolmeen osaan.
Kakku on kostutettu maidolla jossa vaniljasokeria, ja väleissä on kirsikkahilloa sekä kirsikkamoussea. Kirsikan ja suklaan yhdistelmä on vaan niin täydellinen, ja tämä kakku oli kuitenkin raikas eikä ollenkaan liian makea.  Eristeenä ja pakkelina sokerikreemi, ja päällysteenä marsipaania.
Kukat tein semmoisella kätevällä leikkurilla, josta kukka irtosi nätisti mäntää painamalla, ja muotoilusientä vasten painamalla sai aikaa tuon muodon eivätkä jääneet litteiksi. Kukissa pyöräytin hieman sivellintä jossa semmoista hennon vaaleanpunaista metallinhohtoista tomuväriä. Oksat värjäsin ruskealla pastavärillä ja pyörittelin joukkoon kaakaojauhoa. Nämä koristeet sitten kiinnitin elintarvikeliimalla kiinni kakun pintaan.


***

Kakkupohjat:
4:n munan suklaakakkupohja
2:n munan suklaakakkupohja

Kostutus:
3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täytteet:
kirsikkahilloa
1,5 x kirsikkamousse

Kreemi:
1,5 x sokerikreemi

Koristelut:
päällinen marsipaania
kukat sokerimassaa joissa vaaleanpunaista helmiäistomuväriä
oksat ruskeaksi värjättyä ja kaakaojauholla maustettua sokerimassaa
koristeet kiinnitetty elintarvikeliimalla

4 kommenttia:

 1. Tämä olis kyllä mun unelmien kakku, ihanan hienostunut kokonaisuus! Olet taitava.

  VastaaPoista
 2. WAU täälläpäs oli hienoja kakkuja ;) tervetuloa miunkin luokse kylään,olen aloittanut vasta leivonta blogini,mutta jotain sinne olen jo laittanutkin ;O)

  VastaaPoista
 3. Vau, tosi hieno! Olen suunnitellut tämän tyylistä hääkakkua joten tästä saan vähän vinkkiä :)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis kakku. Kirsikkapuut ovat aina niin ihania :)

  VastaaPoista