Ja myönnetään, on tullut kerran nukuttua pommiin, ja muutama päivä tullut oltua poissa sairastamisen takia. Mutta kaikinpuolin hyvin on lähtenyt opiskelut käyntiin. Ei liene epäselvää että olen hyvin innostunut kaikesta?
Tällä jaksolla olemme käsitelleet seuraavia asioita:
- massat ja taikinat, niiden valmistus ja käyttö
- koneet ja laitteet ja niiden käyttö
- leivonnan historiaa
- viljat ja niiden osat
- myllyn toiminta, viljasta valmistettavia tuotteita
- hygienia, omavalvonta
- mikrobiologia (elintarvikehygienia, ruokamyrkytykset, bakteerit, homeet)
- opintoihin liittyvää ATK:ta (@-ajokortti sekä portfolion rakentamista)
Tällä jaksolla olemme leiponeet seuraavia herkkuja:
- vanilja-, pähkinä- sekä suklaapikkuleipiä
- piimäkakkuja
- omenaraastekakkuja
- rahkakahvikakkuja
- marjatartaletteja
- mazariinileivoksia
- häränsilmä-pikkuleipiä
- erilaisia marja- sekä omenapiirakoita
- omavalintaisena projektina valmistin satsin vegaanisia suklaa-banaanikahvikakkuja
- erilaisia sämpylöitä
- patonkeja
- hiivaleipiä
- kauravartaita
- pullaa; pikkupullia, voisilmäpullia, punnuspullia, pusupullia, kierrepullia, korvapuusteja, sekä täytepitkoja
Ja nyt sitten kuvasatoa leipomuksista:
C is for Cookie!
Vadelmatartaletteja
Tästä se lähtee, raaka-aineiden
punnituksesta ja kokoamisesta
Piimäkakkuja
Mazariinileivoksia
Omenapiirakoita
Mustikkapiirakka jossa päällä
troisseli eli muruseos
Pikkupullia
Pusupullia vadelmahillo- sekä
vaniljakreemitäytteellä
Omenatäytteisiä punnuspullia
Sämpylöitä lähdössä koulun myymälään
***
Kuvia yritän aina muistaa ja ehtiä napsia töiden lomassa, ja aikomuksena on tehdä aina jokaisen jakson jälkeen tämmöinen kooste. Toivottavasti nämä kouluun ja alan opiskeluun liittyvät postaukset ovat avuksi alasta kiinnostuneille ja antavat käsitystä mitä opiskelu pitää sisällään. Onko jokin asia mistä haluaisit tietää lisää, mistä tahtoisit nähdä kuvia? Voisin piakkoin esitellä leipomoalan koneita ja laitteita mitä meiltä koulusta löytyy. :)
Voi miten mielenkiintoista! Jään seuraamaan opiskeluidesi etenemistä. :) Minusta olisi myös kiinnostavaa opiskella konditoriaan liittyvää alaa, ihan vain omaksi iloksi! Mutta olen kyllä tyytyväinen nykyiseen työtilanteeseeni, joten taidan tyytyä leivontakursseihin yms. :D
VastaaPoistaKiitos Sinulle kuluneista kolmesta kuukaudesta! Todella ihania paketteja olet osannut minulle kasata.
VastaaPoistaLiityin lukijaksesi, koska haluan jatkossa seurata kuinka upeita taideteoksia olet saanut aikaiseksi, koska nyttenkin teet aivan upean herkullisen näköisiä herkkuja :)