23. tammikuuta 2014

SLY25: Tammikuun paketti!

Taas on ohitse yksi kierros SLY-ringissä, ja aika menee hurjan nopeasti, jopa niin nopeasti että muistelin tuossa seuraavalle kierrokselle ilmoittautuessani että olisin ollut mukana vasta 5 kertaa, mutta tämähän oli jo 6. kierros! Mutta tässä siis tämän SLY25-kierroksen viimeinen paketti paljastuksineen.

Paketista löytyi:
- hiivaleiväjauhoja
- pikakaurahiutaleita
- kuivahiivapusseja
- pieni pöytäsuolapurkki
- rakuunaa
- mustapippurijauhetta
- yrttisuolaa
- pitaleipä-snacksejä
- kirsikkakuvioitu eväsrasia
- reseptejä iso nippu

Paketissa oli siis hyviä perusraaka-aineita, joille on aina käyttöä. Kuivahiivaa yritän aina pitää varalla kaapissa, mutta nyt oli päässyt sekin loppumaan joten tarpeeseen tuli. Nämä pitaleipä-snacksit olivatkin uusi tuttavuus, ja olivatkin hyviä ja sopivat sipsien terveellisemmäksi korvikkeeksi, lisäksi nämä olivat sopivan pienessä pussissa. :)

Ja sitten tuo kirsikkakuvioinen eväsrasia, miten ihana ja mahtava se onkaan! Siihen sopii hyvin pienemmät eväät tai välipalat kuten leipä tai esim. hedelmäsalaattia, sekä aamupuuro mukaan. Aika usein nimittäin aamuisin torkutan niin pitkään kuin mahdollista ja olen sitten niistä annospuuropusseista tehnyt aamupuuroni koulussa opettajan jakaessa päivän töitä.
Koulussa vaan on toisinaan vaikeaa löytää mitään pientä mikroon sopivaa astiaa, niin vastedes voin tehdä puuroni mukaan jo kotona; punnitsen tietyn määrän (35 g) pikakaurahiutaleita, siihen päälle kuumaa vettä (n. 1,5 dl) vedenkeittimestä ja antaa puuron turvota, sekoittelee sen ja lisää joukkoon marjoja pakastimesta sekä (100 g) raejuustoa. Tämmöinen on minun tyypillinen aamiaiseni, ja olen tullut siihen tulokseen että aamiaista on saatava, muuten ei jaksa koulussakaan ja meillä aamun ensimmäiset tunnit ovat yleensä ne vauhdikkaimmat ja hommat pitäisi saada aina tiettyyn pisteeseen ennenkuin voi livetä syömään. Tästä kirsikkarasiasta tuleekin siis tärkeä osa elämääni, onhan se niin hienokin. ♥

Resepteistä löytyi monta herkullisen kuuloista suolaisten leipomusten reseptiä; tex-mex-piirakka, kreikkalainen feta-täyteleipä, syyspiirakka sekä kaurasarvi porkkana- ja pestotäytteellä. Näitä varmastikin kokeilen piankin! Tuo tex-mex-piirakka varsinkin kuulostaa hyvältä ja sen kun voi tehdä myös soijarouheella jauhelihan sijaan.

Ja nyt sitten paljastui tämän kierroksen Salainen LeivontaYstävänikin. Paketteja minulle tämä SLY25-kierroksen ajan on lähetellyt Päivi Päivin Pöperöitä -blogista. Parini onnistui pysymään salaisena loppuun asti. Minä taasen toimin tällä kierroksella Kattipaakarin Salaisena LeivontaYstävänä.
Kiitos kierroksen mukavista ja ajatuksella kootuista paketeista Päiville. ♥

SLY26, täältä tullaan! ;)

4 kommenttia:

 1. Hienon paketin olet saanut =) ja kyllä tuo rasia on hieno, herkullisia ohjeitakin sait =)

  VastaaPoista
 2. Ihana paketti eväsrasioineen! Minäkin tykkään tuosta puurosta ja mummo tulee siitä aina mieleen <3 :)

  - SLY25 emo

  VastaaPoista
 3. Sinulle oli kiva koota paketteja, kiva jos olivat mieleisiä! Tulen vierailemaan blogissasi tämän jälkeenkin. Tuo kirsikkarasia oli pakko ostaa, vaikka menee ehkä makean puolelle :) Puuro kuulostaa tutulle, olen itsekin tehnyt niin samalla "kaavalla".

  VastaaPoista
 4. Maailma on niin täynnä ihania reseptejä ja ihania SLY-ihmisiä!

  VastaaPoista