2. heinäkuuta 2012

Gluteeniton mansikka-raparperipiirakka


Harva tuskin olisi yhtä innoissaan saadessaan kylään gluteenitonta ruokavaliota noudattavan henkilön, kuin minä olin tässä viikonloppuna. Sainpas nimittäin hyvän syyn kerrankin kokeilla leipoa gluteenittomasti!

Ostin tätä varten gluteenitonta jauhoseosta ja tein piirakan muuten aivan normaalisti ohjeen mukaan samoilla mittasuhteilla, mutta korvasin vain vehnäjauhon tällä gluteenittomalla jauhoseoksella. Olin juuri tuonut vanhempieni luota ison nipun oman puutarhamme raparperia, ja tahdoin siitä tehdä jotain, ja vaihtelun vuoksi lisäsin piirakkaan raparperin lisäksi myös mansikoita.

Pelkäsin että tämä olisi ollut jotenkin vaikeaa, tai että maku tai rakenne olisi jotenkin huono, mutta yllätyin iloisesti kun piirakka paistui ja kohosi aivan kuin normaalisti, ja sai kauniin värinkin vaikka jauhot ja taikina oli aivan valkoista. Mausta en itse huomannut eroa, ja rakenne oli ihanan pehmeä ja kuohkea, melkeinpä jopa parempi kuin tavallisista vehnäjauhoista tehtynä. Toivottavasti saan pian uudelleen taas leipoa gluteenittomasti!

***

Pohja:
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,25 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl maitoa
100g margariinia sulatettuna

Pinnalle:
1 reilunkokoinen raparperinvarsi
200g tuoreita mansikoita
sokeria
vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää joukkoon kananmuna, maito ja sulatettu margariini, sekoita. Kaada voideltuun uunivuokaan, ja asettele päälle mansikat ja raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja vaniljasokeria. Paista 200°C asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. 
Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti