9. heinäkuuta 2012

Marjainen hyydykekakku


Juhannuksen vietin vanhempieni luona maaseudun rauhassa perheemme parissa. Oli siinä samassa sangen hyvä tilaisuus tehdä taas jonkinlainen kakku kun oli syöjiäkin paikalla. Halusin kuitenkin tehdä jotain suhteellisen yksinkertaista enkä raahata kovin kummoisia aineksia tai välineitä mukanani, ja katselin Kinuskikissan sivuilta ideoita tämmöisiin hyydykekakkuihin, joita en ole itse kovin paljoa vielä tehnyt. Päädyin mukailemaan kuningatar-kakun ohjetta, tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen Kinuskikissa.

Tässä kakussa pääsin kokeilemaan montaa uutta juttua.
Ensinnäkin, pohjana käytin mansikkaisia Domino -keksejä ja ne toimivat yllättävän hyvin pohjana ja makukin oli hyvä. Itse en pidä Digestive -pohjasta niin tämä oli hyvä vaihtoehto. Aion hyödyntää ideaa varmasti uudelleen, mielessä pyörii jo minttu-suklaa-juustokakku.
Tämä kakku hyydytettiin ilman liivatetta, ja tässä olisi pitänyt käyttää Hyytelösokeri Multi -nimistä tuotetta jota ei kuitenkaan meidän lähikaupasta löytynyt, niin laitoin sitten vain tavallista hyytelösokeria joka ei kuitenkaan riittänyt pitämään kakkua kasassa leikkaamisen jälkeen. Eli tästä opimme siis että pelkkä hyytelösokeri ei itsessään riitä hyydyttämään kakkua. Minun moka siis.
Kakkuun sai hyvin käytettyä pakkasesta viime vuoden marjoja ennen uutta satokautta, siksi kakkuun tulikin laitettua punaisia viinimarjoja kun vadelmat olivatkin jo huvenneet. Kakkukin hupeni nopeasti lautaselta vaikka vähän valuvaa olikin, maku oli siis kyllä kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti