11. marraskuuta 2012

Samppanjapullo -kakku


Tämmöinen juhlajuomapullo tuli tehtyä tilauksesta, kakun idea oli asiakkaan toive.
Kakun kokosin kääretorttupohjalevystä, josta leikkasin ensin yhdestä sivusta pitkän kapean kaitaleen pullon kaulaa varten, ja lopun laitoin kolmeen osaan josta tuli pullon muu osa. Kostutin kakun säilykepäärynöiden mehulla, ja väliin tein päärynä-vaniljamoussea, jonka reseptin lisään tuonne Kakuntäytteet -sivuun. Marsipaanin alla on kermavaahtoa eristeenä. Pullon etikettiin on maalattu sankarin nimi ja ikä, sekä punaisessa sinetissä on vuosikertana sankarin syntymävuosi.
Tästä tuli aikas hieno ja idea on hauska, tämä ei ollut loppujen lopuksi edes hankala toteuttaa.

Täytyy sanoa tähän väliin, että on alkanut ärsyttämään kuvien heikkolaatuisuus, kun sävyt vääristyvät ja kakkujen kolmiulotteisuus ei tule kuvista ilmi. Luonnossa moni näistä, kuten tämäkin, oli paljon hienompi kuin tässä pokkarikameralla kiireessä otetussa kuvassa. Olisihan semmoinen digijärkkäri "ihan kiva" kakkuja ja ruokia kuvatessa.

***

Pohja:
1 x kääretorttupohja

Kostutus:
päärynämehua

Täyte:
1 x päärynä-vaniljamoussea

Kreemi:
vispikermaa + vaniljakreemijauhetta

Päällinen:
1 pkt = 250g marsipaania sävytettynä Wiltonin pastavärillä sävyllä Moss Green
mustaa ja punaista massaa koristeluihin
kultamaalia

5 kommenttia:

 1. Vähän kiva idea! :) Täytyyki muistaa, jos tulee joku pyytään kakkua pyöreitä täyttäes tai juuri täysi-ikäsyyttään juhlistaakseen. :)

  VastaaPoista
 2. Nyt vaan digijärkkäri hankkimaan. Joulun alla on varmasti hyviä tarjouksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla ettei tule ihan vähään aikaan mahdollisuutta hankkia semmosta vempainta kun juuri tuli sijoitettua pieni omaisuus punaiseen KitchenAidiin, ja sitä makselen pois seuraavan vuoden... :D Täytyy silti yrittää Joulupukille tai isille leperrellä. ;)

   Poista