20. lokakuuta 2013

Baby bump -kakku (gluteeniton)


Tämä muhkeamuotoinen vauvamasu-kakku meni ystäväni ystävän Baby Shower -juhliin, joista tämä tuleva äiti ei tiennyt ennakkoon mitään. Ja minä pääsin siis tekemään masukakkua, jonka olenkin halunnut jo pidempään toteuttaa mutta lähipiirissäni ei olla lisäännytty viimeaikoina.
Juhlissa oli teemana vaaleanpunainen koska mitä todennäköisimmin tyttö sieltä olisi tulossa, ja kakunkin haluttiin olevan värimaailmaltaan juhlien koristeluihin sopiva. Täytteeksi valikoitui vadelma- sekä valkosuklaamoussea, joten kakku sopi täytteidensäkin värien puolesta teemaan. Lisäksi kakun tuli olla gluteeniton.

Lisäksi varmistin pitääkö raskauden aikana välttää jotain tiettyjä ainesosia kun muistelin semmoisesta kuulleeni joskus, ja varmistin mousseihin tulevan tuorejuuston sopivuuden kakun tilanneelta ystävältäni joka on itsekin äiti. Hän totesi että kyllä Suomessa valmistettua tuorejuustoa uskaltaa käyttää varsinkin jos ne on valmistettu pastoröidusta maidosta, ja ainakin tämä tällä kertaa käyttämäni Valion Viola maustamaton oli siten sopiva. Vadelmamoussen vadelmat olivat kotimaisia pakastevadelmia, ja Evirahan suosittelee kaikille näiden ulkomaisten vadelmien kuumennusta.

Vauvamasu-kakkua tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota mittasuhteisiin, että rinnat ja vatsa ovat sopusuhdassa ja oikeassa kohdassa eikä kakku ole esimerkiksi leveämpi rinnan kohdalta kuin navan kohdalta.
Baby Shower -tyyppiset juhlat ovat alkaneet Suomessakin yleistyä, ja idea on minusta kiva ja se on hyvä tilaisuus kaikille vielä juhlistaa äitiä yhdessä ennenkuin vauva-arki alkaa.
Olen kuullut kakuista, joissa tulevan lapsen sukupuoli selviää juhlijoille kakun täytteen väristä (vaaleansininen tai vaaleanpunainen), ja se on siis pidetty siihen asti salaisuutena.
Toki kakun voi tehdä myös vaikka tulevan äidin lempiväreillä, tai jollain neutraalilla värillä jos ei välitä tästä vaaleanpunainen/vaaleansininen -jaottelusta tai vauvan sukupuolta ei ole haluttu tietää etukäteen.

Tämän kakun myötä tahdon onnitella Hannelea tulevan perheenlisäyksen johdosta!

* * *

Kakkupohja:
2 x gluteeniton kääretorttupohja

Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
1 x valkosuklaamousse
1 x vadelmamousse

Päällinen:
Satin Ice -massaa
sokerimassaa
pastavärejä värjäämiseen

6 kommenttia:

 1. Kyllä nyt passaa babyshower:ia vietellä :). Todella ihanan näköinen kakku!

  VastaaPoista
 2. Ihana kakku! Juuri olin ystäväni babyshowreissa, sinnehän tällainen olisi sopinut mitä mainioimmin. No, nyt tiedän, mitä ehdottaa, jos vielä lähipiirissä on babyshowereita :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kakku =) blogissani on haaste sinulle!

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa uudelle SLY kierrokselle :)

  t. SLY25 emo

  VastaaPoista
 5. Kiitos paketeista ja ihanista pitkistä kirjeistä, niitä oli ilo lukea :)

  VastaaPoista