25. lokakuuta 2011

Feta-pasta-salaatti


Tämä resepti syntyi, kuten moni muukin, siitä että pääsin iskemään haarukkani johonkin hyvään ruokaan ja piti sitten heti kopioida se. Tätä tuli kesän aikana syötyä todella usein, kun sai omasta parvekepuutarhasta korjata yrttisatoa. Sopii hyvin grilliruokien lisäkkeeksi tai piknikille, sekä tarjottavaksi illanistuijaisiin tai juhliin.

1 paprika
1 reilunkokoinen sipuli
n. 250g (täysjyvä) spiraali tai penne pastaa
1 pussi pakasteherneitä
200g fetaa (Apetina)
pieni kokonainen kurkku
tuoretta ruohosipulia (puolisen ruukkua)
tuoretta persiljaa (puolisen ruukkua)
öljyä
pippurirouhetta
suolaa
sitruunamehua

Kuutioi sipuli ja paprika, ja kuullota runsaassa öljyssä. Keitä pasta ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuutioi kurkku ja feta, sulata herneet lämpimässä vedessä. Lisää salaattikulhoon pasta, herneet, kuutioidut kurkut ja feta, sekä kuullotetut paprikat ja sipuli öljyineen, ja sekoittele hyvin. Lisää salaatin joukkoon hieman öljyä, sitruunamehua, pippurirouhetta, ja silputut yrtit. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti