21. lokakuuta 2011

Nintendo-kakku


Tuli itse täyttettyä vuosia, ja olin jo etukäteen miettinyt kuumeisesti minkälaisen kakun sitä itselleen tekisi kahvitteluihin. Ideointi osoittautui jokseenkin hankalaksi, kun muille onnittelukakkuja tehdessä osuvat ideat ovat tulleet kuin sormia napsauttamalla. Mutta sitten jostain se idea vain tuli ja kun minä jotain päähäni saan niin se on sitten menoa. Kakku herättikin huvitusta kavereissani, jotka tietävät minun olevan intohimoinen 8-bittisen Nintendon ystävä!

Tämä kakku oli kooltansa 20cm x 40cm. Kokosin sen kolmesta kääretorttulevystä, kostutuksena käytin Spriteä, ja väleissä oli ananasmoussea ja lakritsimoussea. Päällystin kakun tasaiseksi sokerikreemillä, johon keksin nesteeksi lisätä vaihtelun vuoksi ja lakritsin kanssa sopivan Salmiakki Koskenkorvan. Koristeet on tehty sokerimassasta, joista harmaan molemmat sävyt on värjätty Wiltonin mustalla pastavärillä, tummemmassa enemmän väriainetta, musta ja punainen olivat valmiita massoja.
"Select" ja "Start" -tekstit maalasin Wiltonin punaisella pastavärillä hammastikulla tökkien, koska aika oli kortilla ja niin pienen tekstin näpertäminen olisi käynyt jo turhan haastavaksi (muutenkin kun meinaa turhankin helpolla kärvähtää käpy sokerimassan kanssa...), ja lopputulos ei ollut mikään kovin mairitteleva. Oli taas hyvä olla jälkiviisas ja tajuta että jos olisi pyöritellyt oikein ohutta lankaa punaisesta massasta, ja siitä muotoillut kirjaimet. Lisäksi olisin halunnut hieman siistiä joitain kohtia tarkemmin.

***

Pohja:
3 x kääretorttulevy 

Kostutus:
n. 4 dl Spriteä

Väleissä:
1,5 x lakritsimousse
1,5 x ananasmousse

Kreemi: 
2 x salmiakkivivahteinen sokerikreemi

Päällinen ja koristelut sokerimassaa, joita värjäilty Wiltonin pastaväreillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti