15. lokakuuta 2011

Juustosarvet


Nämä helpot ja nopeat juustosarvet ovat herkullisia iltapalana, mutta sopivat myös hyvin illanistujaisiin tai tarjottavaksi kahvipöydässä. Parhaimmillaan ne ovat uunituoreina ja lämpöisinä. Ohje on hyvin helppo ja näitä voi valmistaa pienempien kanssa yhdessä.

Taikina:
2 dl juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
(0,5-1 tl Kernel's Popcorn Seasoning Nacho Cheddar -maustejauhetta)
2 dl kermaviiliä tai piimää
0,5 dl öljyä
juustoraastetta sarvien täytteeksi, sekä halutessasi myös päälle.


Valmista taikina sekoittamalla keskenään juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja mahdollinen juustonmakuinen jauhe. Lisää joukkoon kermaviili/piimä (itse olen käyttänyt tässä myös maustamatonta jogurttia sekä maustatonta soijajogurttia) sekä öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, ja lisäile hieman vehnäjauhoja niin että taikina alkaa irrota käsistä ja kulhosta.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja jaa 6-8 sektoriin. Kaulitse nämä sektorit vielä erikseen pidemmiksi ja leveämmiksi, aseta leveämpään päähän juustoraastetta, ja rullaa kiinni. Asettele sarvet leivinpaperille niin että rullatun taikinan kärki jää sarven alapuolelle, niin sarvet eivät aukeile paistuessaan, ja muotoile sarvet puolikuun muotoon. Voitele vedellä, tai halutessasi kananmunalla jos tahdot kiiltävän pinnan. Pinnalle voi vielä ripotella juustoraastetta. Paista 225°C uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia, kunnes sarvet alkavat saada väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti