21. lokakuuta 2011

Tofua kookosmaitocurryssa


Tuli tässä taannoin eräässä thai-ravintolassa syötyä todella hyvää ruokaa, ja tapojeni mukaan olin heti jäljentämässä reseptiä, mutta onneksi se ei ole rikos. Rikollista on tehdä hyvää ruokaa kertomatta sen reseptiä muille! Tässäpä ihanan mausteinen kookoscurrykastike aasialaisten makujen ystäville.


500g kiinteää tofua
1 dl cashew- tai maapähkinöitä
350g perunoita
2 reilunkokoista sipulia
n. 2 rkl currytahnaa (riippuen voimakkuudesta)
2 rkl kasvisfondia
1 tölkki (400ml) kookosmaitoa
ripaus kardemummaa
loraus sitruunan tai limetin mehua
öljyä
seesamiöljyä
soijakastiketta
muita mausteita maun mukaan ja väriä tuomaan, esim. paprikajauhe, valkosipulijauhe, inkiväärijauhe

Ensimmäiseksi kuori ja pilko perunat kuutioiksi ja keitä ne kypsiksi. Pilko tofu reiluiksi kuutioiksi, samoin sipulit. Paahda pähkinöitä kuivalla pinnalla hetken verran että pintaan alkaa muodostua ruskeita pilkkuja. Laita kuumalle pannulle tilkka öljyä, seesamiöljyä, fondia ja soijaa, ja paista tofuihin mukava kullanvärinen rapea pinta. Tofut kannattaa paistaa kahdessa erässä niin paistotulos on tasaisempi. Laita tofut hetkeksi syrjään lautaselle, ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää tofut takaisin pannulle, ja lisää joukkoon currytahna sekä fondi ja kääntele. Kaada joukkoon kookosmaito ja loput mausteet, ja lopuksi vielä perunat sekä pähkinät. Hauduttele muutama minuutti ja tarkista maku. Tarjoa riisin kanssa.

Muistathan tarkistaa currytahnan ainesosaluettelon, niistä voi monista löytyä kalaa tai äyriäisiä.

1 kommentti:

  1. vaikuttaa herkulliselta, lähdenpä tästä kauppaan ostamaan tarvikkeet ja sitten kokeilemaan :-) Kiitos!

    VastaaPoista