20. lokakuuta 2011

New York Cheesecake


New York juustokakku on yksi suosikkiherkuistani, ja siihen tuskin koskaan kyllästyykään. Tämä kakku kuuluu uunissa paistettavien juustokakkujen kategoriaan, ja on mielestäni suhteellisen helppo ja nopea valmistaa, vaikka kakku uunissa viihtyykin ja jäähtyminen vie aikaa. Tärkeä seikka maun kannalta on se, että käyttää tuorejuustona ehdottomasti vain ja ainoastaan Philadelphia -tuorejuustoa.


Keksipohja:
200g Digestive -keksejä
2 rkl sokeria
100g voita tai margariinia sulatettuna

Tuorejuustomassa:
3 prk (=600g) Philadelphia -tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
3 tl sitruunanmehua

Kuorrutus:
150g ranskankermaa
2 tl sitruunanmehua
2 rkl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit hienoksi, ja sekoita joukkoon sokeri ja sulatettu rasva. Painele irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja esipaista 10 minuuttia 165°C lämpötilassa.
Vatkaa tuorejuusto notkeammaksi ja sihtaa joukkoon tomusokeri ja vehnäjauhot. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan, ja vielä loputkin ainekset. Kaada massa keksipohjan päälle, ja paista keski-alatasolla 165°C lämpötilassa reilun tunnin ajan. Kakku kohoaa aika lailla, se on normaalia, mutta laskeutuu siitä kyllä. Pintaan saa tulla väriä, mutta jos kakku uhkaa ruskettua liikaa, suojaa pinta foliolla.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassaan, ja levitä päälle kuorruteseos ja siirrä jääkaappiin mielellään yöksi. Ota juustokakku vuoasta pois vasta kun se on kunnolla jähmettynyt.
Monet tarjoilevat tätä vadelmakastikkeen tai muiden marjojen kanssa, mutta on tämä sellaisenaankin aivan liian hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti