22. huhtikuuta 2012

Mörkö 3D -kakkuKovan luokan Muumi-fanina Mörkö -kakun tekeminen on ollut haaveissani jo pitkään. Mörkö on yksi suosikkihahmoistani Haisulin ja Hattivattien ohella.

Mörkö koottiin kääretorttulevyistä, ja kerroksia taisi olla jopa 15, väleissä mustikkahilloa ja valkosuklaamoussea. Mörön muotoon kiinnitin erityistä huomiota, että se olisi oikeanlainen eri suunnista katsottuna, mutta se taas vaikeutti marsipaanin asettelemista ja siksi tuohon käsien yläpuolelle jäi tuommoiset vekit. Kädetkään ei nyt ihan täydellisesti onnistuneet, mutta sain ylimääräistä marsipaania rullattua niihin, Mörön helmaan sitä sai myös rypytettyä.
FunCakesin liila marsipaani oli muuten juuri oikean sävyistä valmiiksi. Maalailin Mörön sormia ja helmaa mustalla pastavärillä, ja silmät ja suu on sokerimassaa, nenä hieman tummennettua marsipaania. Sudin Mörköön vielä hieman helmiäishohdetta jäisen fiiliksen saamiseksi, ja tarjoiluvadille sirottelin tomusokeria huurteeksi, Mörön ympärillähän on aina kuuraa.Voin luvata että nämä Muumi-aiheiset kakut eivät jää tähän...

***

Pohja:
2 x kääretorttupohja

Kostutus:
vaniljamaitoa

Täytteet:
2x valkosuklaamousse
mustikkahilloa

Kreemi:
1 x sokerikreemi

Koristeet:
500g marsipaania

1 kommentti:

  1. Todella hieno!!! Pitää ehkäpä harkita oman pojan kakuksi samanmoista :D

    VastaaPoista