22. huhtikuuta 2012

Autonrengas -kakkuPikkuveljeni täytti 22 vuotta, ja se sai minut tuntemaan itseni vanhaksi. No, onneksi meillä ei ole ikäeroa kuin 1,5 vuotta! ;) Kakun paikka se oli taasen.
Henkan työ- sekä vapaa-aika menee autojen ja kaikkien moottoriajoneuvojen kanssa, joten autonrenkaaksi tehty kakku oli melkoisen osuva idea.

Kakku oli siis 6 munan suklaakakkupohja 26 cm vuoassa, kostutuksena vaniljasokerilla maustettua maitoa, ja väleissä banaanipalasia ja Dumlemoussea. Veistin kakkuun reunaan hieman pyöreyttä, sekä kolot noiden vanteiden puolien väleihin muotoa tuomaan. Sokerikreemillä hienosäädöin muotoa ja muutenkin se on hyvä eriste marsipaanin alle. Vanteet on maalattu hopeamaalilla, ja kun marsipaanilevyyn tuli pieni halkeama niin siihen keksin iskeä marsipaanitapin venttiiliksi. Renkaisiin tein asiaankuuluvia kuvioita marsipaanityökalulla.

Lisäkoristeeksi tein sokerimassasta auton rekisterikilven, jossa sankarin nimikirjaimet ja täytetyt vuodet (olisin myös voinut kirjoittaa numerosarjaksi 214 syntymäpäivän mukaan). Kakku kesti hyvin 125 kilometrin matkan auton penkillä kakkulaatikossa. Taisi se Henkkakin olla aika otettu, ja nappasi kuvan kännykällä.
Onnea Henri! <3

***

Pohja:
6 munan suklaakakkupohja

Kostutus:
3 dl vaniljamaitoa

Täytteet:
6 banaania
2 x Dumlemousse

Kreemi:
1,5 x sokerikreemi

Koristeet:
500g marsipaania

1 kommentti:

  1. Aivan sairaan upee kakku, en epäile kyllä yhtään että veljes tykkäs. :)

    VastaaPoista