2. toukokuuta 2012

Vaniljainen kirsikkaboston


Oli tuossa taas puolen litran pullataikina työstettävänä, ja äitin kaapeista löytyi vielä joulun jäljiltä näitä Sallisen hedelmärasioita, ja käytin ne etteivät huonoksi mene ja päädy roskiin. Keksinpä sitten hyödyntää ne tämmöisessa bostonpullassa. 
En ollut ennen tätä kokeilua syönyt hyvää bostonia, vaan kaikki ovat olleet semmoista kuivaa ja liian tiivistä, ja esanssinen appelsiinimarlemaditäyte ei todellakaan ole mikään makuelämys. Tämä oli semmoista kosteaa jamehevää, ja vaniljarahkavalmiste tässä välissä toimi oikein hyvin.

***

1/3 osa puolen litran pullataikinasta.

Täytteeksi:
voita tai margariinia
1 prk = 200 g Sunnuntai Vanilja rahkavalmiste
sokeria
vaniljasokeria

100 g punaisia kirsikoita
100 g vihreitä kirsikoita

Kaulitse taikina suorakulmioksi. Levitä päälle ensin sipaus voita tai margariinia, sitten tuota vaniljaista rahkavalmistetta. Ripottele vielä hieman sokeria ja vaniljasokeria, ja levitä päälle pilkotut kirsikat. Rullaa, ja leikkaa rulla 7 kappaleeseen, noin 5cm paksuiksi, ja asettele voideltuun irtopohjavuokaan jossa torvi tai aseta irtopohjavuoan keskelle esim. korkea metallinen muottirengas. Paista 200° C asteessa n. 25 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pulla meinaa tummua liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti