9. toukokuuta 2012

Hemtex -kakkuTämä kakku tuli tilauksena sisustus- ja kodintekstiililiike Hemtexin VIP-asiakasillan tarjoiluihin Kampin kauppakeskukseen. Kakkuun haluttiin näkymään yrityksen logo, muuten sain melko vapaat kädet kakun suunnittelun suhteen.

Luotin taas kerran kääretorttulevyihin kakkupohjana, niistä kun tulee ihanan ilmava ja mehevä pohja. Kakun täytteiksi valikoitui mansikkamousse tuoreista mansikoista, kun satuin saamaan niitä 4e/kg hintaan, ja siihen halusin yhdistää Lime Curd -tahnaa säväyttämään. Kostutuksena aina toimiva vaniljalla maustettu maito, ja kaulintamassan alla eristeenä ja pakkelina toimiva sokerikreemi.

Tämän kakun kanssa päädyin kokeilemaan ensimmäistä kertaa kaulintamassaa, jota löytyi FunCakesilta vaahtokarkin makuisena 1 kg:n paketeissa (10,90e Bake & Partysta) ja oli siis sangen edullinen ratkaisu kun massaa tarvittiin aika reilusti. Vaahtokarkkimassa oli kyllä parhaan makuinen massa mitä olen käyttänyt, ja koostumuskin oli melkoisen mukava. Melko venyvänä tavarana sen käsitteleminen on hieman haastavampaa kuin marsipaanin, mutta ei kuitenkaan tartu kiinni kaulintamattoon samalla tavalla kuin sokerimassa. Näitä löytyy tosiaan jonkin verran eri väreissä ja eri makuisina, mutta toki värjätäkin näitä voi. Ei hullumpaa tavaraa!

Kakkua toimittaessani hoksasin sitten vasta perillä että logossa olikin virhe, raidoitus pitikin olla pystysuuntaan, eikä vaakatasossa..! Ja vaikka olin monta kertaa käynyt mallia vilkasemassa tietokoneelta, niin väärin mikä väärin. Asia jäi kismittämään koko illaksi varsin paljon, koska kakku muuten onnistui suhteellisen hienosti. Mutta toivottavasti kakku oli muuten sen verta hyvää ettei kukaan huomannut asiaa. Ei nimittäin meinannut henkilökuntakaan huomata asiaa ennenkuin sanoin. Mutta itse en vain osaa todeta, ainakaan heti, että tekevälle sattuu. Ehkä minä vielä joskus pääsen ylitse tästä. :D

***

Pohja:
3 x kääretorttupohja

Kostutus:
n. 4 dl vaniljamaitoa

Täyte:
4 x mansikkamousse
2 prk Lemon Curd -tahnaa

Kreemi:
2 x sokerikreemi

Päällinen:
 1kg vaahtokarkin makuista kaulintamassaa
mustaa ja valkoista sokerimassaa
viivat maalattu elintarvikekynällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti