9. toukokuuta 2012

Valkosuklaa-kuningatar hyydykekakku



Tämmöisellä luomuksella osallistuin Stockmannin 150. juhlavuoden kakkukilpailuun. 1000 euron pääpalkinnon olisin sijoittanut Kitchen Aidin yleiskoneeseen, mutta voitto ei tällä kertaa lohjennut ja kone jäi vielä haaveiden tasolle. ;)

Minun Stockmann juhlakakkuni oli tämmöinen hyydykekakku valkosuklaamousse-kuningatar makuyhdistelmällä. Pohjana on paistettua kakkulevyä, en nimittäin arvosta Digestive-pohjaa kovinkaan paljon tämäntyyppisissä kakuissa. Valkosuklaaseen päädyin, koska se on mielestäni hieno maultaan, ja valkoinen on monessa juhlassa tärkeä väri. Kuningatarmarjat ovat myös arvokkaalta kuulostavia, sekä kaunis väriyhdistelmä, ja tuovat kontrastia valkoiseen kakkuun, sekä ovat raikas vastapaino valkosuklaalle.

* * *

Pohja:
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (Anni Helena)
0,25 dl perunajauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Valkosuklaamousse:
200 g valkoista suklaata
1,25 dl sokeria
200 g = 1 rasia Philadelphia Naturel tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä + 1 rkl kuumaa vettä

Kuningatarkiille:
vadelmia
boysenmarjoja tai mustikoita
2 dl aidoista vadelmista tehtyä mehua
2 liivatelehteä


Valmista ensin pohja vaahdottamalla muna ja sokeri, ja sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut jauhot. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa 20-24 cm vuoassa 200°C asteessa n. 15 minuuttia, kokeile tikulla kypsyys. Kumoa paperille kuten kääretorttupohja ja jäähdytä, mutta siirrä jäähtyneenä paperoituun irtopohjavuokaan takaisin. Kostuta hieman esim. maidolla ja painele tiiviiksi pohjalle ja reunoille.

Valkosuklaamoussea varten sulata suklaa vesihauteessa. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita ensin tuorejuustoon sokeri, suklaasula ja kuumaan vesitilkkaan liotettu liivate juoksevana liruna, ja sitten lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Sekoita tasaiseksi, ja kaada kakkupohjan päälle vuokaan. Napauta joitain kertoja että ilmakuplat hajoavat, ja siirrä jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi.

Kun valkosuklaamousse on tarpeeksi hyytynyt, lado kakun pinnalle marjoja, ja valmista mehukiille. Liota liivatteet, ja ota osa mehusta ja kuumenna ja lisää liivatteet siihen. Yhdistä loppu mehusta kylmänä joukkoon ja kun mehu on tarpeeksi haaleaa ja vielä juoksevaa, kaada marjojen päälle, ja jätä taas hyytymään, mielellään yön yli.

Kakun voi koristella minun tapaani joko valkosuklaaspritseillä tai vaikka kermaruusukkeilla annospalojen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti