8. toukokuuta 2012

Miran 30-vuotiskakkuTästä kakusta voisin sanoa kaiken tämän innostukseni alkaneen.
Keväällä 2011 ystäväni Mira kyseli Facebookissa suosituksia leipomoista tai leipureista, joilta voisi tilata kakkua synttäribileisiin. Jotenkin sitten minä olinkin lupautunut tähän hommaan lähtemään. Leiponuthan olin monenlaista pitkin ikääni, mutten koskaan kenellekkään ns. tilauksesta, saati tämän kokoista kakkua mitä nyt oltiin ajateltu. Mutta haaste oli otettu vastaan.
Lähdimme suunnittelemaan kakkua yhdessä, tein ehdotuksia mahdollisuuksista ja kysyin Miralta mimmoisesta kakusta hän haaveilee. Päädyimme ottamaan inspiraation hänen juhliin tulevasta mekosta, joka oli musta 50's -tyylinen musta mekko jossa valkoisia palloja. Kakun täytteeseen toivottiin tuoretta mansikkaa, ja kotimainenkin sato oli juuri alkanut kypsymään.

Kakku koottiin 3:sta kääretorttulevystä, kostutuksena vaniljasokerilla maustettua maitoa, ja välissä tuoreista mansikoista tehtyä vaniljaista moussea. Päällisen musta levy sekä valkoiset pallot ovat sokerimassaa, päällisen alla lisäksi sokerikreemi eristeenä ja tasoittamassa pintaa. Sivuille pursotettu vispikermaa, joka maustettu vaniljakreemijauheella, joka myös tekee vispikermasta paremmin muodossa pysyvää pursotettuna.
Lopputulos oli sangen onnistunut ja yllätyin itsekin että tämmöisiä osaan tehdä. Tästä jotenkin sitten innostuin leipomaan enemmän ja enemmän ja tässä sitä nyt ollaan; kakkuja ja ideoita syntyy enemmän kuin saan ihmisille syötettyä, ja tosiaan olen hakeutunut leipuri-kondiittorin koulutukseen ja valintatuloksia odotellaan. Näin siis vähän vahingossa keksin, mikä minusta tulee isona.

Sankaritar kakkua leikkaamassa.

***

Pohja:
3 x kääretorttupohja

Kostutus:
vaniljamaitoa

Täyte:
3 x mansikkamousse tuoreista mansikoista

Kreemi:
2 x sokerikreemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti